Napisano 7 Luty 201411 l Zrobilem to glownie, po to zeby sie przelamac i nauczyc sie obslugiwac Substance Designer. Zrobienie całej tekstury w SD zajeło mi jakas godzine (wlacznie z rozkminianiem co wlascie zrobic z roznymi mapami kiedy juz je mam w SD :D). Ja tam osobiscie z efektu, jak na ilosc wlozonego czasu jestem zadowolny. Szczegolnie ze teraz, zrobie innej wariacji albo poprawienie tego co jest, to kwestia zmienienia kilku parametrow albo dodania kilku nodow, bez niszczenia wszystkiego. Z czystym sumieniem, powiem, ze nigdy juz niedotkne photoshopa do teksturowania.
Napisano 7 Luty 201411 l No powiem Ci, ze efekt jest świetny. Co osobiście bym dodał, to może więcej AO do wyeksponowania detali. Piszesz, ze nie dotkniesz PS'a...ciekawe co powiesz jak wyjdzie finalna wersja Substance Paintera ;)
Napisano 7 Luty 201411 l Autor Substance Painter + Substance Designer, to bedzie ultimate zestaw do teksturowania :D. Jedyne czego by mi brakowalo to ndo, ale moze wkoncu wezma sie za siebie i zrobia standalone (;
Napisano 7 Luty 201411 l No nie widze bardzo nDo jako standalone, bo za bardzo związany jest z PS. Chociaz, nic nie wiadomo.