Napisano 14 Luty 201411 l Witam Przedstawiam dzisiaj do oceny mieszkaniowke w mieście, w którym psom bieganie szkodzi;) Oczywiście jak zwykle brakło czasu na ludzi i nawet psa z kulawą nogą na wizkach nie ma, ale oceńcie to co jest;) Wszelka konstruktywna krytyka mile widziana Pozdrawiam
Napisano 14 Luty 201411 l oj kolega się opuszcza w pracy :) naprawdę poprzednia znacznie lepiej wypadła przy tej :) -bolesne dla oczu przepalenia, przez co cieniowanie traci na jakości -porowatość asfaltu dyć przegięta :) -mapowanie drewna jest oj..........:) Najlepiej się prezentuje ostatnie ujecie
Napisano 14 Luty 201411 l nie bede zlosliwy, wiec nie spytam o date premiery na appstore ;) mysle ze samym dopracowaniem lekkim enviro skoczysz o klasę jakosci wyzej + te przepalenia o ktorych pisze skalpel.
Napisano 15 Luty 201411 l oj kolega się opuszcza w pracy :) naprawdę poprzednia znacznie lepiej wypadła przy tej :) -bolesne dla oczu przepalenia, przez co cieniowanie traci na jakości -porowatość asfaltu dyć przegięta :) -mapowanie drewna jest oj..........:) Najlepiej się prezentuje ostatnie ujecie Ale odbicia w szybach ładne, ja tak nie umiem. :D
Napisano 15 Luty 201411 l Czy konstrukcja balustrad oraz pochwyty w zamyśle mają być drewniane? Czy stalowe pomalowane na kolor brązowy? Grafitowe byłyby chyba ładniejsze.
Napisano 17 Luty 201411 l Autor dzięki za opinie. Trochę nie ogarnąłem tematu wielkościowo tym bardziej że musiałem się również skupić na tym co wizualizuję czyli zaprojektować to. Mapowanie drewna...no cóż zacząłem od dupy strony i jak namnożyłem desek jak głupi to później nie wiedziałem jak z tego szybko wybrnąć, przepalenia próbowałem ratować w PS ale niestety brakło w tych pixelach jakichkolwiek info o kolorze wiec nic już nie dało się zrobić a na powtórne rendery nie było już czasu, biję się w piersi bo błąd był na etapie renderu i mogłem go uniknąć. Co do asfaltu to chyba jeden z mniejszych błędów no ale faktycznie może mogłoby być trochę mniejsze. Nie kumam natomiast uwagi o premierze na appstore? Konstrukcja balustrad miała być drewniana ale już wiem że taka raczej nie będzie. Biorąc to wszystko do kupy o ile czas mi na to pozwoli to postaram się to poprawić w wolnej chwili bo mi wjechaliście na ambicję twierdząc że zjechałem z poziomu. Olaf jeżeli jeszcze można to czy mógłbyś uszczegółowić co dopracować w otoczeniu? o braku psa z kulawą nogą i ludziach to wiem ale może jeszcze warto coś zrobić o czym nie wiem?
Napisano 17 Luty 201411 l mysle ze prosta wymiana asfaltu na cos z dobrego stoku z teksturami by bardzo pomogła - podobnie trawy i chodnika. Odzystalbys wizualna wiarygodnosc sceny w pewnym stopniu. Mniej przepalen, lepsze (bardziej nasycone) niebo i bedzie automatycznie z nieco wyzszej polki