natas Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Problem wygląda następująco. Mam sobie scenkę i wstępnie dodane światło i Vray-a. Coś tam daje przez GoZ z maxa do zbrusha robię sobie jakieś tam transpose i GoZ do maxa. Chcę zobaczyć wstępny render a tu się okazuje, że max przestawił się na mentala. Macie może tak samo? Jest na to sposób?
JonJoan Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 Ja mam dokładnie to samo. Nie znam niestety rozwiązania. Chyba jedynie takie że ustawienia renderu vraya zostawiam na koniec kiedy już transportuję wszystkie obiekty. Warto też po prostu zapisywać ustawienia vraya do osobnego pliku. W momencie kiedy w trakcie transportu silnik rendderu na m przeskoczy na mentala, zawsze możemy szybko przełączyć na vraya i wczytać zapisane wcześniej ustawienia...
natas Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 Jest jakiś skrypt tu http://trixigt.com/goz-to-vray-renderer-and-vraymat-in-3ds-maxscript-fix/ ale raz to nie ogarniam skryptów/makr a 2 angielskiego a nie chciał bym czegoś spier..ć
JonJoan Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 "Przetestowałem" ten skrypt ale nic mi nie trybi. Zenon dalej przełącza na mentala.
Rekomendowane odpowiedzi