tmcIDM Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 (edytowane) Jest to mój pierwszy post na forum, więc na samym początku, chyba wypadałoby się przywitać, tak więc: Cześć wszystkim! :) Jako, że kwestie grzecznościowe mamy już za sobą i możemy przejść do sedna, chciałbym zaprezentować swój aktualny projekt. Jest to zegarek, Rolex Daytona Platinum. Jest to wciąż WiP (co jest logiczne, skoro znajduje się w tym dziale), więc wszelkie sugestie są mile widziane. Zacznijmy od samego renderu: Teraz kilka siateczek: Tu chciałbym nadmienić, że wszystkie siatki są uchwycone z użyciem SubSurfa x1, na życzenie dorzucę surowe siatki. Możnaby chyba przejść teraz do technikaliów: Soft: Blender 2.69 Renderer: Cycles/500spp@1750x2275px Siatka: 1613188 Tris przy Subdivision Surface x3 Czas: około 73minuty Hardware: i7-3610QM@3,08GHz/16GB RAM@1600MHz/GT630M 1GB Na koniec chciałbym nakreślić jeszcze najbliższe plany na przyszłość: Z rzeczy palących: - naprawa bump mapki w wewnętrznej obręczy zegarka. Nie wiem jak ten element sie nazywa, ale to tam, gdzie jest dookoła zapętlony logotyp producenta. (pomoc mile widziana, bo już mnie to drażni!) Z mniej palących: -Poprawa tekstury obręczy. -Dostruganie klamry do paska. -Namodelowanie pokrywki ze spodu zegarka. Potem już tylko walka ze studio i można renderować finalki. :) I to byłoby chyba na tyle. Z góry dzięki za konstruktywne opinie. :) PS: Projekst stworzony wyłącznie w celach edukacyjnych. Edytowane 2 Marzec 2014 przez tmcIDM Miniatura
Szwadron Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Moim zdaniem bardzo fajnie wyszło... @Azbesty napisz dokładnie o co chodzi ;)
Rekomendowane odpowiedzi