blood_brother Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Zastanawiam sie jak zrobic kwiatek. Potrzebuje jakies roze czy cos podobnego do sceny, a kompletnie nie wiem jak to zrobic. Probawalem korzystac z XFroga ale cos mi nie wyszlo:) Moze ktos z was wie jak zrobic jakis kwiatek do wazoniku??:) Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki:)
Salvator Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 powyginane plane' + mapa opacity, jeśli chodzi o listki i płatki, a reszta według uznania, można nawet spliny, ale za efekt nie daję głowy.
Marcin Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 blood ostatnio czesto sie zastanawiasz ;) przegladnij calego maxowego helpa to przestaniesz sie zastanawiac ... i wszystko stanie sie jasne jak slonce za 500 mln lat ;) juz w pierwszym tutorialu (still life jest pokazane jak zrobic liscie)
blood_brother Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 Marcin: To juz jest czepianie sie:) Ale dzieki za pomysl bo na F1 to nie wpadlem:)
illy Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 chyba w tutkach na max3d.pl jest jakis kwiatek ale zawsze mozna http://www.google.pl wpisac flower tutorial +max
bartonfink Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Jesli zadowala Cie cos rakiego : to napisz :) -> zrobie Ci krutkiego tutka :) oczywiscie na tych kwiatkach są zwykłe mapy bez textur :)(w swojej scence nie potrzebowalem textur) ale takowe da sie prosciutko zrobic. ps. Szykuje sie coś dla dziewczny ?? :)
blood_brother Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Barton_fink: Bylbym wdzieczny za krotkiego tutka:) Ps. Nie to nie dla dziewczyny:) Tak sobie robie scenke dla treningu:)
Ka21k Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Jesli mozna prosic to ja tez bylbym zainteresowany tutkiem o kwiatkach.
bartonfink Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 tutek bedzie na dniach :) narazie najwiekszy prjotytet ma nauka to kampani wrzesniwej :) tutek bedzie podzielony na 2 czesci : 1. z wykorzystaniem shagfur 2.bez shagfura :) kilka(5-7) dni cierpliowsci :)
blood_brother Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 Barton_fink: Kiedy sie doczekamy?? Juz ponad 10 dni minelo:)
sikham Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 Blood_brother http://www.inf.tu-dresden.de/ST2/cg/downloads/publicplants/ enjoy ;)
blood_brother Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 Fajno:) Tylko to sa gotowe modele a ja robie ta scenke dla siebie wiec wolalbym jakiegos tutka zeby na przyszlosc wiedziec jak zrobic jakies kwiatki:) Ale i tak dzieki:) Na pewno do czegos sie przydadza te wszystkie kwiatki itp.:)
illy Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 jakimis nurbsami? wyrysowac ksztalt lista i surface?
bartonfink Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Musicie jeszcze kilka dni poczekac bo mialem zapalenie oskrzeli a w takim staniue kiepsko sie robic cokolwiek.
bartonfink Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 CZ1. -> shag kwiatki_cz1.avi Cz.2 -> jak juz do konca sie wykuruje :) pozdro ps. codek -> TSCC
MF Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Heh obejrzalem z ciekawosci i naprawde dobry pomysl z wykorzystaniem shag fur :) Czekam na czesc druga, moze rowniez tam bedzie bedzie cos ciekawego ;)
bartonfink Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Cz 2 bedzie o wiele dluzsza - :) bedzie tam typowy poly i spline modeling oraz mapowanie + robienie texturek (prynajmniej takie sa plany ) pozdro
blood_brother Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Bardzo ladnie to wyglada i ciekawy pomysl:) W wolnej chwili zobacze czy tez mi tak ladnie wyjdzie:) Ps. Zdrowiej szybko:)
bartonfink Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 w wersji textowej jest za duzo roboty :) Wersja tekstowa: 1. musisz wszystko zrobic choc raz zanim zaczniesz zeby znalezc jakies buraki - i przyspieszyc niektore zeczy. 2.robisz 2 raz przyczym wiekszosc krokow musisz uwieczniac jako zrzuty + opis do nich. 3.Zabawa w shopie (wycianie - z kazdego obrazka z osobna - powiedzmy ze masz 50 krokow -> musisz sie bawic przy 50 obrazkach) 4.Dopasowanie kopresji do kazdego z osobna - zeby sie szybko ladowalo 5.html 6. O ZGROZO - POPRAWA ORTOGRAFI ;D Wersja video: 1.nagrywasz to co robisz 2.Dobierasz odpowiedni codek/framerate 3.GOTOWE chyba widac ruznice ?? :D pozatym mam na glowie inne zeczy jeszcze -> minibitwa oraz bitwa :D wiec raczej bedzie videotutek. blood_brother -> THX Jak juz bedzie wszystko zrobione to dam znac Adkowi zeby wzucil na stronke. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi