Stoickov Napisano 10 Marzec 2014 Share Napisano 10 Marzec 2014 Witam. Walcze z V rayem i nie mogę pokona bariery szumu w stworzonym przez siebie studio. Przeczytałem wiele wątków ale żaden nie pomógł. Render: Ustawienia: (Przyznam szczerze ze sam tutaj kombinowałem. Podpatrzyłem w kilku tutorialach jak mniej wiecej ustawic i probóje dojść sam do tego co mnie narazie zadowoli) Po włączeniu "store with irradiance map" szum w tle znika ale słuchawki prezetuja sie tragicznie. Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 10 Marzec 2014 Share Napisano 10 Marzec 2014 W adaptive dmc image sampler: ustaw min-1 ustaw max-3 odznacz use dmc sampler threshold W color mappingu: - zaznacz Dont affect colors - Burn value na 0,75 - ustaw gamme na 2.2 W vray frame bufferze - zaznacz na dole srgb Zamiast świecić mocnymi światłami, ustaw mniejszą przesłonę albo większe iso albo dłuższy czas naświetlania w vraycamerze. Będziesz miał wtedy ogólnie jaśniej, i mniej przepaleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 10 Marzec 2014 Share Napisano 10 Marzec 2014 Podbij subdividy w światłach bo pewnie masz na standardowych 8 do studia możesz spokojnie dać na 24 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoickov Napisano 10 Marzec 2014 Autor Share Napisano 10 Marzec 2014 Niebo a ziemia panowie. Dziękuje! Jednak teraz AA kuleje ale to już sam sobie dopieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 10 Marzec 2014 Share Napisano 10 Marzec 2014 daj aa np min 2 max 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 10 Marzec 2014 Share Napisano 10 Marzec 2014 albo przejdź na subdiv aa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi