Napisano 10 Marzec 201411 l Witam. Walcze z V rayem i nie mogę pokona bariery szumu w stworzonym przez siebie studio. Przeczytałem wiele wątków ale żaden nie pomógł. Render: Ustawienia: (Przyznam szczerze ze sam tutaj kombinowałem. Podpatrzyłem w kilku tutorialach jak mniej wiecej ustawic i probóje dojść sam do tego co mnie narazie zadowoli) Po włączeniu "store with irradiance map" szum w tle znika ale słuchawki prezetuja sie tragicznie. Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam :)
Napisano 10 Marzec 201411 l W adaptive dmc image sampler: ustaw min-1 ustaw max-3 odznacz use dmc sampler threshold W color mappingu: - zaznacz Dont affect colors - Burn value na 0,75 - ustaw gamme na 2.2 W vray frame bufferze - zaznacz na dole srgb Zamiast świecić mocnymi światłami, ustaw mniejszą przesłonę albo większe iso albo dłuższy czas naświetlania w vraycamerze. Będziesz miał wtedy ogólnie jaśniej, i mniej przepaleń.
Napisano 10 Marzec 201411 l Podbij subdividy w światłach bo pewnie masz na standardowych 8 do studia możesz spokojnie dać na 24 :)
Napisano 10 Marzec 201411 l Autor Niebo a ziemia panowie. Dziękuje! Jednak teraz AA kuleje ale to już sam sobie dopieszczę.