Napisano 29 Marzec 201411 l Witam wszystkich. Chciałbym podzielić się z wami moją najnowszą wizualizacją z której nie jestem zadowolony ;) Wpatruję się w nią od jakiegoś czasu i coś mi nie pasi ale nie wiem co :( Może wy patrząc na to świeżym okiem zauważycie co jest nie tak i podzielicie się ze mną swoimi sugestiami? pozdrawiam Edytowane 3 Kwiecień 201411 l przez tr000tyl
Napisano 29 Marzec 201411 l Cześć ! pierwsze co mi się rzuca w oczy to bardzo hmm.. łopatologiczne kolory, niebo niebieske, zieleń zielona, chodzi mi w głównej mierze o odcienie i nasycenia, ponieważ wyglądają nienaturalnie. Kolejna sprawa, która mi się rzuca to ujęcie wygląda jakby wszystko było spłaszczone, tzn pokusiłbym się o dodanie perspektywy powietrznej, czyli jak wiadomo obiekty im dalej od obiektywu są bardziej nieostre i za lekką "mgłą". Kolejna sprawa popracowałbym nad tynkiem, bo wygląda dość plastikowo, może jakąś dodatkową mapę reflect, może jakieś lekkie zacieki w fotoszopie.
Napisano 30 Marzec 201411 l No według mnie strasznie "napaćkane" zielenią i gadżetami. Brakuje oddechu.
Napisano 30 Marzec 201411 l Autor :) dzieki za szybki odzew co do kolorów to faktycznie - chyba wyszło za bardzo landrynkowo. Perspektywa powietrzna była dodana (Zdepth 20%) Może tego nie widac ale jest dodana. Co do tynku to wizka była przygotowana do wielkoformatowego druku (10 000 piks) i to co było widać w zbliżeniu po pomniejszeniu do 1500 pikseli zginęło :( Nie widac bump'a. A zacieki niestety odpadaja bo wizka jest wykonana dla dewelopera - a to raczej nie przejdzie ;) A nie wydaje wam się że w scenie jest za mało powietrza? Mam wrażenie że budynek po prawej stronie zlewa się z budynkiem który jest na dalszym planie. - - - Połączono posty - - - Oglądałem sobie również inne prace zamieszczone ma forum i wydaje mi się że te moje są jakieś takie "przymglone". Za mało w nich ostrości - ale nie wiem dlaczego ponieważ staram się je wyostrzać w PS i nie dodawać abberacji hromatycznej
Napisano 31 Marzec 201411 l może przydałby się cień z wysokich drzew na budynku i elementach. Trochę budynki nie pasują do kontekstu wysokiej zieleni.
Napisano 31 Marzec 201411 l za gęsto tu jest wszystkiego trochę się jest trudno na czymkolwiek skupić, mnie np drażni ta trawa i powtarzalność iście kafelkowa na niej :) ustaw inaczej słonce aby dostać więcej ciekawych cieni dwa jeśli korzystasz z bibliotek drzew poszukaj takich które maj prześwietloną koronę dzięki temu masz fajne cienie a nie jedna plamę :)
Napisano 3 Kwiecień 201411 l Autor Zrobiłem coś takiego - chyba wygląda lepiej Edytowane 3 Kwiecień 201411 l przez tr000tyl
Napisano 3 Kwiecień 201411 l Oj znacznie lepiej. Ja bym jeszcze wydłużył ogniskową, żeby zbiegi mniej leciały.