Napisano 1 Kwiecień 201411 l Czy jak skończyłem 2 lata studium informatycznego i teraz mam przerwę i muszę dorobić pieniędzy na uczelnie to czy przysługuje mi 3 letnia wersja studencka 3DS max? Jakie dane muszę przedstawić w formularzu? Jak to weryfikują?
Napisano 2 Kwiecień 201411 l Na wersji studenckiej i tak nie możesz legalnie "dorabiać". Autodesk chyba teraz w jakiś bardzo rygorystyczny sposób nie sprawdza podawanych danych.
Napisano 2 Kwiecień 201411 l no raczej nie czepia się do tych wersji studenckich ale jak kolega wcześniej napisał na niej nie możesz "dorabiać"
Napisano 10 Lipiec 201410 l hej, hej, mam pytanie (kompletnie się nie orientuje w tym wszystkim, a nie mogę nigdzie znaleźć info), jeżeli zainstaluje wersję studencką 3ds maxa, a po pewnym czasie zrobię formata to będę mogła bez problemu zainstalować z tym samym kodem czy muszę od nowa się rejestrowac na stronie autodesku?
Napisano 10 Lipiec 201410 l Od nowa nie musisz się rejestrować ale chyba musisz poprosić o nowy kod do aktywacji. Unikniesz tego jak skorzystasz z exportu/importu licencji (License Transfer Utility - powinnaś mieć w menu start). Nie sprawdzałem ale wersja studencka też powinna mieć tę możliwość. Wtedy przed formatem korzystając z tego programu "zwalniasz" do Autodesku licencję, a potem przed pierwszym uruchomieniem na nowo zainstalowanego Maxa (z tym samym numerem seryjnym) robisz import i program bez problemu przechodzi aktywację.
Napisano 11 Lipiec 201410 l ja odinstalowałam najnormalniej na świecie i zainstalowałam ponownie używając tego samego kodu. Działa do dzisiaj :-) ale nie wiem jak u ciebie to zadziała bo przed odinstalowywaniem coś kombinowałam z plikami 3ds maxa
Napisano 12 Lipiec 201410 l Od nowa nie musisz się rejestrować ale chyba musisz poprosić o nowy kod do aktywacji. Unikniesz tego jak skorzystasz z exportu/importu licencji (License Transfer Utility - powinnaś mieć w menu start). Nie sprawdzałem ale wersja studencka też powinna mieć tę możliwość. Wtedy przed formatem korzystając z tego programu "zwalniasz" do Autodesku licencję, a potem przed pierwszym uruchomieniem na nowo zainstalowanego Maxa (z tym samym numerem seryjnym) robisz import i program bez problemu przechodzi aktywację. dziękuję za odpowiedzi. jednak okazło się, że format nic nie pomoże i muszę oddać komputer do reklamacji ;[ "zwalniam" to znaczy "oddaję" im kod, a potem ponownie pobieram? - - - Połączono posty - - - hm... a pamiętasz co kombinowałeś?
Napisano 12 Lipiec 201410 l License Transfer Utility - deaktywuje zainstalowanego maxa, i zachowuje kod aktywacyjny, który był wykorzystany przy pierwszej instalacji na Twoim koncie w Autodesku. Po ponownej instalacji (po formatowaniu dysku, wymianie komputera czy przeniesieniu programu na inny komputer) nie aktywujesz Maxa w standardowy sposób, tylko przed pierwszym uruchomieniem znowu korzystasz z License Transfer Utility, wykonując odwrotną procedurę, czyli importujesz kod aktywacyjny ze swojego konta. Przy pierwszym uruchomieniu maxa będzie on już aktywowany. Wersje studenckie można aktywować wielokrotnie w tradycyjny sposób ale o ile się nie mylę zawsze trzeba wysyłać kod żądania i czekać na przydzielenie nowej aktywacji. License Transfer Utility pozwala ominąć tę uciążliwość, a przy wersjach komercyjnych ilość aktywacji jest bardzo ograniczona i trzeba się potem Autodeskowi tłumaczyć dlaczego znowu instalujesz program.