Napisano 10 Kwiecień 201410 l Witam, oklepany temat, ale w ramach ćwiczeń exteriorów pozwoliłem sobie wyrenderować. Soft: 3dsMax+Vray Model: Peter Guthrie
Napisano 10 Kwiecień 201410 l zieleń wyszła fotoreal, może ta uschnięta trawa zbyt regularna i zgrupowana. drzewa są fantastyczne. sam domek trochę odpuszczony. biel jest zbyt biała, nie widać zacieków, mało modeli w środku. pierwsze wrażenie bardzo dobre, ale szkoda, że to otoczenie gra tu pierwsze skrzypce.
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor Dzięki za komentarz:] Masz rację, wnętrze sobie trochę odpuściłem.Bardziej skupiłem się na oświetleniu. A zacieki są, ale w tej rozdzielczości rzeczywiście niewidoczne:]
Napisano 11 Kwiecień 201410 l hehe zacieki widziałem, ale przy tak przepalonej bieli nie dają efektu całemu budynkowi. nie wiem czy to procedural, czy jakaś jedna mapka, ale przy tak schematycznej konstrukcji warto zmapować całość i namalować teksturki ręcznie, o ile pozwala na to czas. nadasz całości zróżnicowania i będzie na czym zawiesić oko. moderna z reguły brzydko się starzeje (gusta...) - na zdjęciach realizacji można dojrzeć jak zróżnicowane piętno odciska czas na fragmentach początkowo jednolitych dzieł architektury. ps. oświetlenia nie zmieniaj, moim zdaniem jest świetne. ostatnio testując ekspozycję w VRayu doszedłem do wniosku że zazwyczaj białe materiały mają zbyt jasny diffuse. spróbuj po prostu zjechać z kolorem elewacji. moja biel ścian w scenie (zrekompensowana ekspozycją VRayPhysicalCamera) to 160 RGB. ale to tylko testy. :)
Napisano 14 Kwiecień 201410 l polka dot napisał: ...można dojrzeć jak zróżnicowane piętno odciska czas na fragmentach początkowo jednolitych dzieł architektury W rzeczywistości w tym miejscu czas nie odcisnął piętna :) Tam nie ma i nie powinno być zacieków, jest obróbka. Fajny obrazek. Wnętrze chyba powinno być ciemniejsze no i brakuje rury od kibla ;)
Napisano 15 Kwiecień 201410 l Autor Dzięki za komentarze. @polka dot - biel budynku celowo jest tak wyeksponowana,ale może za bardzo skoro razi.. @peter_muler -o, rzeczywiście brakuje rury od kanalizy :] @mulholland - tak , Hdri, ale jakas darmowa.