HellScythe Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Witam! Jakimi metodami można uzyskać efekt pojawiania/znikania obiektów. Chodzi mi o coś takiego jak na przykład hologram się rysuje z dołu do góry na filmach, albo hmm, mam na przykład szkielet i pojawia się na nim skóra/reszta ciała. Nie chce gotowca tylko podpowiedź z czego skorzystać żebym wiedział czego szukać
Reanimator Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Zalezy jak bardzo zlozony efekt chcesz uzyskac, ale to raczej w materialach, shaderach powinienes szukac (animowana mapa przezroczystosci?). Plus FXy pewnie. Szkielet i reszta ciala np. moglby miec tez "dociagajace sie" na miejsce wnetrznosci, ktore trzebaby zanimowac:)
HellScythe Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Napisano 14 Kwiecień 2014 jak sie pytałem kiedyś na ty forum, o wall peeling, to doradzili mi użyć clooth albo pflow, i faktycznie si udało, te sposoby mogę zastosować do odpadania skóry :D. Wcześniej robiłem to za pomocą animacji textury, i tak samo zrobiłem właśnie z pojawianiem się, textura dzięki czemu nie widać obiektu i zaczynają sie pojawiać łaty które się powiększają az w końcu jest cały widoczny. Ale może są jakieś ciekawsze sposoby np. żeby sie pojawiał poligon po poligonie(nie wiem czy to możliwe)
Dynamico Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Dla prostszych obiektów można zastosować animowany modyfikator "slice" z włączoną opcją "remove top". Przesuwając go uzyskamy efekt stopniowo pojawiającego się obiektu.
Rekomendowane odpowiedzi