Napisano 16 Kwiecień 201410 l Witam, Mam do wydania 2500-3000zl, postanowiłem wiec kupić coś nowego, lepszego. Komputer ma służyć głownie do renderowania w 3ds maxie, vray, od czasu do czasu trzeba coś podkoloryzować w photoshopie. Takie rzeczy jak monitor, mysz, klawiatura mam, obudowe, zasilacz i "jakis" dysk twardy tez znajde. Nie jestem ekspertem w tych sprawach dlatego zwracam sie właśnie do was. Jedni mówia ze lepszy intel drudzy z kolei chwalą amd, dla jednych ważna jest grafika dla innych nie. Po przeczytaniu setek postów jestem całkowicie zdezorientowany. Proszę pomóżcie, gdyż gotowce z allegro nie wzbudzają mojego zaufania... :/
Napisano 16 Kwiecień 201410 l Rozumiem że te 3000zł to bez obudowy, zasilacz i dysku twardego które znajdziesz odzielnie? to proponuje takie wnętrzności Intel Xeon E3-1275v3 3,5GHz lub E3-1240v3 Gigabyte GA-H87-HD3 lub MSI H87-G43 Corsair Vengeance 2x4GB lub 2x8GB Quadro K600 1GB Nagrywarka DVD LG
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Autor Myślałem ze znajdę jakies graty i zaoszczędzę troche ale niestety nie udało sie.. obawiam sie ze obudowy ktore posiadam moga byc za małe a dyski i zasilacze swoje przeżyły. Złożyłem coś takiego: Niestety wyszedłem grubo ponad 3k. Pytanie, czy dysk SSD jest niezbędny? Duzo zmienia przy pracy na komputerze i co najważniejsze przy renderingu w 3ds maxie? Zastanawiam się tez nad grafika i pamięcia ram. Czy udało by sie znaleźć cos tanszego ale o w miare podobnych parametrach? Z niecierpliwością czekam na Waszą pomoc :)
Napisano 18 Kwiecień 201410 l ssd przyspiesza ci tylko uruchamianie się programów i samego systemu także na początek możesz spokojnie zostać przy hdd, nie pchaj się w karty typu quadro lepiej jest wziąć gtx 660
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Jak nic troche nudzace są te tematy o sprzecie! Jest ich tyle,ze nie wiadomo co wybrac! jeden pisze o sprzęcie do 2000, drugi do 10000zl, a po środku setka pośrednich i w każdej co innego pisane. Jakby ludzie czytali co pisano wczesniej, nie byłoby zamieszania.
Napisano 5 Maj 201410 l Nie bierz kart graficznych Quadro produkowanych przez HP - mają tylko 12 m-cy gwarancji. Wybierz produkt PNY - 36 m-cy gwarancji. Czy na pewno będziesz podkręcał procesor? Jeśli nie to nie ma sensu wybierać procesora z literką K i do tego wydajnego chłodzenia - można trochę zaoszczędzić lub dołożyć do innego elementu - większy dysk SSD. Jeśli jednak podkręcasz to lepiej dołóż do wydajniej wentylowanej obudowy. Jeśli coś tańszego o podobnej wydajności bez podkręcania to Xeon E3-1240v3