Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej! Robiłem na drugim komputerze projekt który chciałem skończyć na swoim, stacjonarnym.

Niestety pliki z tamtego komputera nie otwierają się u mnie - wyskakuje błąd File opened failed[...]. Zapisane są one w formacie .max

Nie mam jak poeksperymentować z formatami, bo komputer na którym wówczas pracowałem jest oddalony ode mnie daleko stąd więc wszystko będę musiał załatwiać 'telefonicznie'. Podpowiedzcie w jakim najlepiej formacie zapisać projekt.

Nie wiem czy może mieć to wpływ, ale tam pracowałem na wersji 64bitowej, tu na 32.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 993
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak pracujesz na Maxie to raczej nie masz wyboru jesli chodzi o zapisywanie calego projektu. Jesli chcesz elementy jak modele animacje itp to mozesz FBX.

Pracowales na tych samych werjsach Maxa ? Mozesz tez sprobowac Import > Merge do nowej sceny.

Napisano

wrzuć może plik na serwer i napisz w jakiej wersji był zrobiony a w jakiej chcesz otworzyć bo może tu leży przyczyna ze scena np zapisana została w wyższej wersji programu niż chcesz otworzyć.

Napisano

3ds Max 2012 64 bitowy nie otwiera tego pliku u mnie. Jestes pewien ze to robiles na 2012 ?

Napisano
  • Autor

Macie rację, właśnie przedzwoniłem tam i okazało się, że 2013 - mój błąd. Nie mniej upload od Traitora działa :) Ogromne dzięki za pomoc. Mam jeszcze dwa .maxy do nadpisania, mógłbym Ci jeszcze te dwa podrzucić?