Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, dawno nic nie robiłem po długiej przerwie zacząłem znowu coś dłubać. Mam jeszcze do skończenia inną scenę ( Exterior http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=91944&page=14 ) ale tak dla innowacji chciałbym stworzyć interior który zawsze mi kiepsko wychodził z powodu braku umiejętności teksturowania oraz oświetlenia tym razem do tematu podszedłem bardziej logicznie i będę się

starał wykonać go jak najlepiej potrafię. Ogólnie jest jeszcze za wcześnie na końcowy render ponieważ mam trochę modeli do zrobienia i parę ujęć będzie bo w pokoju jeszcze studio akustyczne powstanie. A że mój pokój ma na krzyż 2,5m kwadratowe to nie będzie tak łatwo z kadrem.

Szukam jasnych i dobrej jakości panele, te które zastosowałem mają zaledwie 1,3k px oraz bumpa skaleczyłem. Postaram się wrzucić w najbliższym czasie lepszą jakość renderu. Tablet bamboo będzie do poprawy materiał, na zalmana muszę dodać nalepkę tak samo na monitory. Szwy na fotelu zrobić, nie mam totalnie bladego pojęcia jak je wykonać czy zrobić je polygonami czy stworzyć w jakiś sposób shader. Dorobić muszę tradycyjnie kable, drzwi, głośniki, mikrofon i inne. Zaglądajcie i oceniajcie, każda rada się przyda. Pozdrawiam!

8yyrz6.jpg

Edytowane przez Kir4
  • Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cześć,

Co do paneli to takie trochę klepki Ci wyszły - myślę , że powinieneś je poszerzyć tak do 10-12 cm , chyba , że znalazłeś gdzieś takie wąskie. Rozumiem , że robiłeś je tylko materiałem ? wyszło ci drobne przesunięcie tych fug. Fotel wtapia Ci się w podłogę. Fotel sam modelowałeś ? - oparcie masz kanciate. Z teksturami na Twoim miejscu bym się jeszcze nie zajmował tylko ogarnął modele wszystkie do ładu także napisy na tablecie zostaw sobie na koniec. Szwy na fotelu możesz albo uzyskać materiałem i odpowiednim nałożeniem, albo wymodeluj chociażby wgłębienie - obramówkę. Ziarno pewnie Ci się robi od subdivision lvl słońca , albo Subdivision materiału - reflect'a. Staraj się zwracać uwagę na detale modeli.

Napisano

Cześć Art, dzięki wielkie. Ogólnie to zostało mi trochę modeli jeszcze do zrobienia ale myślę że jutro już zacznę teksturować wszystko. Panele pójdą do zmiany, krzesło poprawione. Wszystkie modele są moje. Wiem już jak usunąć szum.

10354141_420170101457531_1261066002202328395_n.jpg

Napisano (edytowane)

Lecim z modelami dla ciekawskich

Po godzince maks speedy:

m9ruk9.jpg

2vimcsg.jpg

hti6wz.jpg

Jakby ktoś był ciekawy innych modeli wykonanych przeze mnie to walić śmiało pokaże siatunie :D

Jeszcze trochę modeli i mogę zacząć teksturować :) Pozdrooooo!

Edytowane przez Kir4
Napisano

Pierwsze ujęcie prawie skończone.

w0hky9.jpg

2qjdop4.jpg

10xg28h.jpg

Finalny render będzie w lepszej jakości. Będę chciał zrobić prezentację na behasia więc stąd scenka z blurem. Pozdro!

Napisano

Jak już świecisz diodki wszystkie to pstryczek na listwie chyba też się świeci, chyba że mamy różne listwy. Materiał na krześle do poprawy - skóra jest przeskalowana ,a oparcie chyba całe plastykowe powinno być , ale też skala za duża ? A z takich zawodowych zboczeń z racji też , że kiedyś w meblach robiłem to kierunek słoi - na obrzeżu powinno być poziomo i na płytach bocznych w pionie . Z tym blurem nie wiem co się dzieje , trochę jest , trochę go nie ma i tak O. Ogólnie fajne

Napisano

Dzięki ;)

Poczułem przypływ powera i zażyłem progresu ? ! ;) :D

1.

12b1eb.png

2.

3.png

3.

4.png

4.

6.png

5.

7.png

Praca nie jest skończona jeszcze, Pozdro! ;))