edytazimna Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Witam, jakiś czas temu obroniłam dyplom i z tej okazji postanowiłam podzielić się nim na forum. Tematem mojej pracy była: "KONCEPCJA PLASTYCZNA ADAPTACJI BUDYNKU FABRYCZNEGO PRZY ULICY NYSKIEJ 59 - 61 WE WROCŁAWIU NA CENTRUM WSPINACZKOWE".Główną ideą projektu było zwrócenie uwagi na problem samowoli budowlanej poprzez transformację mapy na różne obiekty i struktury we wnętrzu. Soft: 3ds max, Archicad, AI, PS Komentarze/uwagi mile widziane :) Mapa została przerysowana na rzut, następnie uprzestrzenniona i przeniesiona na bryłę ściany wspinaczkowej, a także wykorzystana w innych elementach wnętrza. Zdjęcie obiektu, w którym zaprojektowałam centrum wspinaczkowe. Żródło: wroclaw.dolny.slask.pl Recepcja. Oświetlenie w recepcji. Strefa ściany wspinaczkowej. Ściana wspinaczkowa oglądana z poziomu tarasu widokowego znajdującego się na 2 piętrze. W tle strefa wypoczynkowa. Plansza dyplomowa. W skali 1:1 wydrukowana została na formacie 280cm x 100 cm na folii samoprzylepnej z laminatem matowym i przyklejona na płytę ze spienionego pcv.
Nezumi Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Takie ostre krawedzie uchwytow bylyby prawdopodobnie nie do przyjecia - zbyt niebezpieczne w razie jakby ktos sie osunal a i niewygodne zeby sie chwycic. Ale rozumiem ze to projekt akademicki na zaliczenie.
edytazimna Napisano 29 Maj 2014 Autor Napisano 29 Maj 2014 Miały być bardziej zaokrąglone, ale czas - termin oddania pracy nie pozwolił :) To koncepcja, nie do przyjęcia byłyby również podciągi przechodzące przez ścianę i przecinające drogę wspinaczki. W przypadku odpadnięcia od ściany można by było sobie zrobić krzywdę.
Nezumi Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 No, nie chcialem sie juz znecac ;) Same renderki ok. Dwie reczy troszke rzucaja sie w oczy ale takie tam czepialstwo - jak na moj gust to cegly za duze chyba i te linki wygladaja jak jakies tyczki.
edytazimna Napisano 29 Maj 2014 Autor Napisano 29 Maj 2014 a tak, z nimi miałam drobny problem. Robiłam je splinem, następnie modelowałam przez "soft selection" - szybko, ale efekt jak widać. Próbowałam również nałożyć modyfikator "cloth", ale symulacja za długo trwała. Jeśli ktoś podpowie w jaki sposób najlepiej byłoby je zrobić będę bardzo wdzięczna :) Zastanawia mnie też ziarno na renderach, nie wiem skąd się wzięło...
skalpel3d Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Mi nie lezą zupełnie te cegły na ścianie wyglądają jak tapeta :) albo bump albo displacenment dwa tak jak Nezumi stwierdził są za duże. Co do szumów to albo masz za niskie subdivids w materiałach , świetle albo dmc sampler ma za niskie parametry nie napisałaś który do vray jeśli to trójka to czasami trzeba w niej podciągnąć parametry mocniej niż w dwójce
edytazimna Napisano 29 Maj 2014 Autor Napisano 29 Maj 2014 renderowałam na mentalrayu, dzięki za podpowiedzi ;)
Rekomendowane odpowiedzi