Napisano 13 Czerwiec 201410 l Witam. Mam pytanko odnośnie Mayki, a mianowicie poszukuję takiej opcji, która występuje m.in. w Blenderze pod nazwa bodajże "Array". Rzecz w tym, aby można było nie tylko duplikować obiekty o podana ilość obiektów oraz o podaną odległość, ale co najważniejsze - aby można było zmieniać wartości przesunięć i widzieć efekt na bieżąco. Wiem, że w Mayce istnieje Duplicate Special i tam można manewrować sobie różnymi ustawieniami, robić instancje itd itp, ale nie znalazłem tam możliwości wprowadzania zmian z automatycznym podglądem. Dzięki
Napisano 14 Czerwiec 201410 l Hej, Nie jestem pewien czy taki tool istnieje, ale mozesz to załatwic trickiem, ktory zreszta powinien zadzialac w kazdym sofcie. 1. Kopiujesz sobie swoj obiekt ile razy chcesz zwyklym CTRL+D, 2. Podparentuj sobie pokolei w outlinerze obiekty jeden za drugim. Chodzi o stowrzenie lancucha. 3. Nastepnie zaznaczasz sobie wszystkie obiektu i nimi manipulujesz. Niestety nie bedzie dzialalo ze skalowaniem, bo kazdy nastepony bedzie przeskalowywany dodatkowo przez parenta. Mozna by bylo chwile posiedziec i napisac z tego swojego toola, ale mysle ze ktos mogl juz to zrobic. Poszukaj na creativecrash
Napisano 14 Czerwiec 201410 l Autor Wielkie dzięki Panowie, poeksperymentuje i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)