Temporal Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Tak jak w tytule, da się to zrobić? W każdym innym sofcie, gdy puszcze wduszany przycisk to vertex zostaje w tym miejscu, tutaj trzeba dodkowo jeszcze kliknąć by pozostał na stałe.
szczuro Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 ctrl+alt_U -> editing -> transform -> release confirm, ale to dziala tylko z przesuwaniem prawym klawiszem myszy z RGS nie. ogólnie chyba nie ma "sticky keys" czy jak to się tam nazywa a szkoda ;)
Azbesty Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 według mnie te rozwiazanie jest lepsze bo nie musisz trzymać tego przycisku bezsensownie
kengi Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 (edytowane) kiedys to zrobilem w configu (jezeli dobrze rozumiem), ale za cholere nie moge sobie przypomniec gdzie to bylo... moge ci dac moje ustawienia, moze znajdziesz, chyba gdzies w input to bylo. https://drive.google.com/file/d/0B6ELA0g-Zn54akFmdmtqeFNYeHM/edit?usp=sharing Edytowane 15 Czerwiec 2014 przez kengi
Temporal Napisano 15 Czerwiec 2014 Autor Napisano 15 Czerwiec 2014 @szczuro jesteś wielki. Działa to idealnie i jak najbardziej z lewym przyciskiem myszy. Teraz wreście mogę używać propotional brush po ludzku, bez zbędnej irytacji. Za to kocham Blendera, na starcie jest dziwaczny i nieprzyjemny, ale parę minut na pozmienianie wszystkiego pod siebie i mamy genialy soft.
rice Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 a ja właśnie za to nie lubie maxa ani mayi bo na starcie są dziwaczne i nieprzyjemne, a po paru minutach wciąż są dziwaczne i nieprzyjemne.
Rekomendowane odpowiedzi