Gość zwirek Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 Witam. Tworzę bunkier oczywiście w 3D i nie wiem jak lepiej gdyż dopiero zaczynam z 3d. Tworzyć siatkę bunkra razem z działem w bunkrze, czy osobno bunkier a osobno działo a potem to skleić jakąś?
Nezumi Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 Robisz bunkier, potem dzialo, przesuwasz je tam gdzie chcesz i tyle. Co tam chcesz "sklejac"? Chyba nie chcesz robic jednej siatki z bunkra i dziala? Bo i po co? Nie wiadomo w czym tworzysz - osobiscie w Blenderze pewnie bym smigal na roznych layerach i tyle. Na jednym bunkier, na drugim dzialo - w zaleznosci od tego nad czym pracujesz wylaczasz sobie to drugie zeby ci nie zawadzalo.
jacekszy0 Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 Każdy ci powie, że to zależy. Ale zazwyczaj dużo lepiej i łatwiej tworzyć osobne modele. Edit: jak byś robił do jakiejś gry gdzie wymogiem jest, że obiekt musi być 1meshem to wtedy dopiero możesz się bawić w attachowanie tego wszystkiego i np. robienie 1tekstury.
Gość zwirek Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 Dzięki, Pytam bo nie wiem jak to robią ci co się na tym dobrze znają. Chyba lepiej jest od razu wiedzieć co się robi niż potem wszystko od nowa.
Rekomendowane odpowiedzi