biszkopte Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 Witam wszystkich. Chciałem zaprezentować domek jaki ostatnio (no może kilka miesięcy temu) udało nam się zaprojektować oraz przy okazji zwizualizować. Dom jednorodzinny wolno stojący zlokalizowany w Rybniku z widokiem na zalew. Układ prosty - parter - living wraz z kuchnią oraz pom. gospodarczymi, oraz piętro - sypialnia. Ciekawym elementem jest ścianka wspinaczkowa. Co z tego zostanie po realizacji - tego do końca nie wiemy :) Budynek się już stawia, ale samo wykończenie może się przeciągnąć w czasie. soft: max, ps, vray
Biolo_idiota Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 Bardzo ładne, nawet przyjemne dla oka, szczególnie trawka. Wydaje mi się, że oświetlenie domu, zupełnie nie zgrywa się z tym co dzieje się w tle. Wesoły domek z kolorkami i światłem, a na horyzoncie śmierć. Bolą mnie też te flary w trawie. Reszta całkiem fajna, nie mój smak, jednak wygląda to profesjonalnie.
skalpel3d Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 Biszkopt czy byleś popędzany przy tej pracy czy może nie przyjrzałeś się dobrze efektowi końcowemu? Szczególnie że lubię twoje wcześniej pokazywane prace :) Światło całkowicie ze sobą nie współgra cienie mocne wyraziste dzień słoneczny, tło takie nostalgiczne, lampy nie pasują jak takie światło to w naturze te lampy nawet świecące nie będą widoczne praktycznie, na pierwszym ujęciu słonce masz gdzie indziej na tle a cieniowanie pada skąd indziej mocno się to rzuca w oczy, na ostatnim ujęciu chyba coś ci zjadło szyby w oknach, brak głębi obrazu za modelowymi drzewami dosłownie od razu wyrasta tło nie najlepiej wpasowane mocno to się odbiera na ujęciu 3 i 4 Żeby nie było ze jestem całkiem na nie podoba mi się pomysł ściany wspinaczkowej i bardzo sympatyczna dla oka trawa :)
biszkopte Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Napisano 7 Lipiec 2014 Dzięki chłopaki za słowo porządnej krytyki :) Nie było czasu na robienie czegokolwiek we wnętrzach, ale następnym razem będę musiał zwrócić na to uwagę aby nie biło po oczach, bo to słabe usprawiedliwienie :). Faktycznie kilka elementów bardziej malowałem niż przyjąłem ze światła w scenie.
Rekomendowane odpowiedzi