Gość numnah Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 (edytowane) Pokażę wam rig postaci, który zrobiłam jakiś czas temu. Jak czas pozwoili, wykorzystam ten rig do zrobienia krótkiego filmiku fantasy. Na razie zobaczcie rig. Może komuś ten filmik się przyda, jeśli poszukuje inspiracji. Ja długo zastanawiałam się jak zrobić rig, który będzie mi się wygodnie animować i po pierwszych testowych animacjach jestem z niego zadowolona. Oczywiście każdy ma swoje preferencje - ja robiłam rig pod siebie. Krytyka również mile widziana. Edytowane 6 Lipiec 2014 przez numnah
Reanimator Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 (edytowane) Dziewczyna rigerka, piszaca skrypty?! W koncu! :) Chociaz dopiero uzycie rigu moze dac prawdziwy obraz to wyglada mi na kawal dobrej roboty:) edit: swoja droga creditsy za model naleza sie raczej Square Enix, bo submitter ma w "portfolio" kupe ripow z gier;) Edytowane 6 Lipiec 2014 przez Reanimator
Gość numnah Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 Dzięki Reanimator za fajną odpowiedź! Przy okazji pozdrawiam wszystkich chłopaków z forum! ;) A co tam! - dziewczyny też! Ten rig był dla mnie przede wszystkim królikiem doświadczalnym. Żałuję że ta postać ma tak mało geometrii na twarzy. Ilość detalu na odzieży jest zdecydowanie niewspółmierna z ilością detalu na twarzy. Myślę, że wtedy można by było więcej uzyskać z animacji twarzy, choć z drugiej strony, złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy... taka prawda. Na dniach wrzucę walk cycle. Square Enixa (gdziekolwiek jest) przepraszam za pominięcie!
Gość numnah Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Dobra, oto walk cycle. Ponieważ mogłabym to poprawiać prawdopodobnie w nieskończoność, to wolę, żeby ktoś z zewnątrz popatrzył, co tu może nie grać.
Riko Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 No, zaczyna się ruszać :) Pokaż kamerkę z przodu. Zwróć uwagę na stopy, gwałtownie przyklejają się do ziemi kiedy stawia krok. Widać przeprosty. I chyba jakieś problemy z rotacjami na biodrach i klatce, przez co głowa troszke się trzęsie... pokaż z przodu. A tak wygląda spoko :) Pozdrawiam,
Gość numnah Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Dzięki Riko za błyskawiczny feedback! To ja jeszcze tą pannę pomęczę i wtedy wrzucę nowy widok z boku oraz z przodu.
Mirrage Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Trochę utyka więc wypadałoby to poprawić również :) Ale ogólnie spoko
dzosz Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 Fajnie sie rusza, ale chyba ma wode w kolanach.
Kris_R Napisano 8 Sierpień 2014 Napisano 8 Sierpień 2014 Szalenie inspirujące! Zrobiłaś na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Konsekwentnie, uparcie do celu. Podoba się. Znam dziewczyny, które lubią sobie porysować, a Ty wykazujesz wybitnie techniczne zacięcie. Panel do animacji twarzy, dodatkowe kontrolki, odpalane lokalnie normal mapy... naklikałaś się. Wyszło świetnie :) Brawo
Rekomendowane odpowiedzi