Napisano 19 Wrzesień 200420 l To mój pierwszy post na tym forum... :) Więc witam wszystkich... I od razu daję moją pracę i zapytuję.. Jak myślicie co można w niej poprawić?
Napisano 19 Wrzesień 200420 l To jest obraczka? A gdzie proba? :D Jakies ciemne te zloto , nie uwarzasz? Pozatym prosto i przyjemnie. Podoba mi sie tylko dodaj jeszcze cos np. jakies kolczyki w srodku lub druga obraczke, moze jakas grawere walnij bo tak sterylnie jakos jak w szpitalu :D Pozdrawiam.
Napisano 19 Wrzesień 200420 l pierwsze co sie rzuca w oczy to laczenie textur drewna zaraz kolo pierscinia co psuje efekt i tak mizerny , po 2 zloto chyba nie daje tak ostrych odbic swiatla .
Napisano 19 Wrzesień 200420 l witamy nowego uzytkownika :] to na wstepie... co do pracy..to..hmm trudno cos powiedziec :P >zmniejsz wymiary obrazka bo niektorym bedzie sie forum rozjezdzac >tekstura ...hmm stolu?? do wymiany , za niska jakosc itp. pozatym nie seem :/ >model wrecz prostacki rzekne...chociaz widac ze kolega w miare wie o co chodzi z reflections - tylko cos z odbiciami jednak nie tak...wyglada jakby pierscien byl w klatce z drewna... >zmien kadr, dorob otoczenie ...moze jakas mape w environ Jako test opcji maxa ujdzie...ale absolutnie nie widze zeby z ttego pracka byla :P sor za krytycyzm ale trzeba czasem
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor Cóż, dziękuję za krytykę... Ze słabej jakości textury drewna od początku zdawałem sobie sprawę... Tylko póki co lepszej nie mam, ale to sie załatwi... Co do kap00ch napisał: wyglada jakby pierscien byl w klatce z drewna" To dla tego, że on jest "półprzezroczysty" :P To też zmienię... Postaram się też coś zrobić z tymi odbiciami mocnymi... A poza tym to co do grawerowania, to zrobiłem tak, że wyciąłem text w pierścieniu, ale wyglądało to okropnie i było kompletnie nieczytelne... Może złym sposobem?? Po prostu "włożyłem" text wgłąb pierścienia i użyłem Boolean, ale może ktoś zna jakiś inny sposób?
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Zmniejsz obrazek, dodaj cienie i renderuj Brazilem albo V-rayem no i tak jak Ka21k dodaj jakieś szczególy na powierzcni: próba, może motyw z LOTR albo coś innego... edit: aha i moze połóż go na czerwonej poduszce (takiej z aksamitu jak pod insygnia królewskie) powinno to ciekawie wyglądać :)
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Jesli chcesz wyciac tekst " booleanem " to go najpierw " zawin " na tej obraczce ( bend - w razie gdybys jeszcze nie wiedzial ) i pamietaj o porowananiu gestosci siatek na ktorych przeprowadzasz operacje . Poza tym oddal cam , poprzednich uwag nie bede powtarzal . Pozdro
Napisano 21 Wrzesień 200420 l bolean odpada jesli uzywasz meshsmotha, najlepiej wymodeluj text w tej obraczce
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor Dzięki :) Ale nie bardzo wiem, jak mam wymodelować ten text tak jak mówi Skilo... Bo KaeMS: Ja robiłem dokładnie tak jak to opisałeś, ale wyfląda to okropnie :/
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor Kolejna wersja pierścienia... :) Ogólnie to zmienił się niemal całkiem materiał pierścienia... Graweru jeszcze nie ma, bo dalej nie mogę się z tym uporać :/ Nie ma też zmiany otoczenia, bo tym się zajmę na końcu... Czyli (mam nadzieję :) ) już następnym razem... Pozdro... /edit I jeszcze dziurki dodałem... :D
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Witam Jeśli chcesz zrobić napis na tej obrączce, to radzę przećwiczyć ten tutorial http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs139/opona.htm Zamiast wzoru bieżnika wstaw text. Pozdrawiam.
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Zmien speculary na troche jasniejsze. Moglbys zrobic pierscien podobny do tego z wladcy pierscieni, z wyrytymi znakami. To mogloby ciekawie wygladac :) Ogolnie nie jest zle, ale popracuj jeszcze nad texturkami. Aha i wydaje mi sie ze boolen podniszczyl ci siatke w tych dziurach, no chyba ze to odbicia i mi sie wydaje.