Napisano 26 Lipiec 201410 l Witam, Postaniwilem sie ostatnio przeniesc z 3ds Max do Maya i po przerobieniu paru poczatkowych tutoriali jedna rzecz zwrocila moja usage. W Maya Move tool nie ma mozliwosci przemieszczenia obiektu/ vertexu/ czegokolwiek po dwuch osiach jednoczesnie(!) tak jak da sie w maxie( te 3 kwadraty przy centrum move tool). Jest jakas mozliwosc ustawienia tego jak w Maxie?
Napisano 26 Lipiec 201410 l Musisz odpalić modeling toolkit. W maya 2015 jest to już wbudowane domyślnie.
Napisano 26 Lipiec 201410 l Witam, Postaniwilem sie ostatnio przeniesc z 3ds Max do Maya i po przerobieniu paru poczatkowych tutoriali jedna rzecz zwrocila moja usage. W Maya Move tool nie ma mozliwosci przemieszczenia obiektu/ vertexu/ czegokolwiek po dwuch osiach jednoczesnie(!) tak jak da sie w maxie( te 3 kwadraty przy centrum move tool). Jest jakas mozliwosc ustawienia tego jak w Maxie? Oczywiście, że można. Przytrzymujesz ctrl i chwytasz za oś, której niechcesz ruszać tj. chcesz np. poruszyć obiekt/vert w osiach X i Z - przytrzymujesz ctrl i chwytasz za oś Y.
Napisano 26 Lipiec 201410 l Autor dzieki! Rzeczywiscie dziala! Wlasnie tak mi sie wydawalo ze to musi tam byc ale nie moglem znalezc. Raz jeszcze dzieki!