goat91 Napisano 26 Lipiec 2014 Napisano 26 Lipiec 2014 Witam, Postaniwilem sie ostatnio przeniesc z 3ds Max do Maya i po przerobieniu paru poczatkowych tutoriali jedna rzecz zwrocila moja usage. W Maya Move tool nie ma mozliwosci przemieszczenia obiektu/ vertexu/ czegokolwiek po dwuch osiach jednoczesnie(!) tak jak da sie w maxie( te 3 kwadraty przy centrum move tool). Jest jakas mozliwosc ustawienia tego jak w Maxie?
Xaia Napisano 26 Lipiec 2014 Napisano 26 Lipiec 2014 Musisz odpalić modeling toolkit. W maya 2015 jest to już wbudowane domyślnie.
uzumakishadow Napisano 26 Lipiec 2014 Napisano 26 Lipiec 2014 Witam, Postaniwilem sie ostatnio przeniesc z 3ds Max do Maya i po przerobieniu paru poczatkowych tutoriali jedna rzecz zwrocila moja usage. W Maya Move tool nie ma mozliwosci przemieszczenia obiektu/ vertexu/ czegokolwiek po dwuch osiach jednoczesnie(!) tak jak da sie w maxie( te 3 kwadraty przy centrum move tool). Jest jakas mozliwosc ustawienia tego jak w Maxie? Oczywiście, że można. Przytrzymujesz ctrl i chwytasz za oś, której niechcesz ruszać tj. chcesz np. poruszyć obiekt/vert w osiach X i Z - przytrzymujesz ctrl i chwytasz za oś Y.
goat91 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Napisano 26 Lipiec 2014 dzieki! Rzeczywiscie dziala! Wlasnie tak mi sie wydawalo ze to musi tam byc ale nie moglem znalezc. Raz jeszcze dzieki!
Rekomendowane odpowiedzi