wildframes Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Hej! Chciałbym zaprezentować swoje najnowsze prace zrobione dla Egipskiego klienta z okazji święta Ramadan. Dwa spoty: jeden z okazji rozpoczęcia miesiąca Ramadan oraz drugi z okazji zakończenia. Do obu spotów scenariusz został sporządzony przez klienta. Ja byłem odpowiedzialny za realizacje oraz dotrzymanie terminu. Na każdy ze spotów miałem ok. 3 tyg. Soft: Zbrush, Maya, Arnold. Chciałbym poznać wasze zdanie. Co o nich sądzicie?
olaf Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 ten drugi to na pewno własciwy? Wyglada miło, troche skromnie z kamerami się rozstawiłeś.
wildframes Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Napisano 5 Sierpień 2014 Chyba właściwy :) Co do kamer w pierwszym spocie z chłopcem to prawda. Kadry mogłyby być ciekawsze, ale alejka została wymodelowana pod końcowy kadr dlatego nie zostało wiele pola do popisu.
Ania Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Nad animacją chłopca można by popracować, miejscami bardzo sztywny, np. jak się obraca ze światełkiem robi to zbyt powoli i bez dziecięcego rozmachu. Jak światełko się zapala, on patrzy w bok zamiast do światełka. Tuż zanim zapali światełko, zanimowany bardzo fajnie. Dziewczynka ma zbyt teatralne gesty, ale moment z ręką nad buzią wygląda słodziutko :) Sympatyczne modele.
wildframes Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Napisano 13 Sierpień 2014 Zgadzam się że animacji dużo brakuje. Z reguły we współpracy z tym klientem nacisk kładziony jest właśnie na modele. Dodatkowo często agencja nie chce pokazać klientowi WIP-a w postaci pose to pose, przez co jest bardzo duże ryzyko, że poświęci się dużo czasu nad czymś co będzie do całkowitej poprawy.
Rekomendowane odpowiedzi