Skocz do zawartości

Autodesk 123Dmake

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ktoś się tym bawił ?

Mało opcji a modele wynikowe tragedia.

Tak u nich wygląda kula średnicy 3cm podzielona na warstwy 3mm czyli w sumie 10 warstw.

Obok siebie warstwy które powinny być takie same czyli pary 1-10 2-9 3-8 etc.

2dcd0002-34d4-4975-97fb-1414a5e51141.jpg?14004363602dcd0002-34d4-4975-97fb-1414a5e51141.jpgl_1252160c2dd79be2dcd000234d4497597fb.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Spróbuj zrobić kulę np. 29 mm.

Nie używam tego programu ale, zauważ, że w dolnej części oś pozioma (środek ciężkości) mieści się wewnątrz kuli, a w górnej jest poza jej obrysem, jakby algorytm inaczej interpretował spód o wierzchu.

Napisano

Nie po prostu to problem z algorytmen niestety nic nie da się z tym zrobić.

Nie ma ustawień działania algorytmu.

Pisałem pół roku temu na forum autodesk i zero odzewu z suportu.

Napisano

Koniecznie w taki sposób musi być ta kula podzielona/pocięta? Na 100% działa w slajsach do składania bo sami drukowaliśmy coś takiego i było wszystko ok.

Napisano

http://forum.123dapp.com/123d/topics/how_algorithm_work_stacked_slices

To tylko przekład ale na innych obiektach podobne cyrki są.

Dałem link do mojego tematu. Ja chce sobie obiekt wyciąć, posklejać i go potem wyszlifować na gładko.

Problem jest taki że algorytm kiepsko działa daje za mało materiału i zamiast szlifować musiałbym nałożyć jakaś masę : szpachlę lub coś innego.

Na kulce to najlepiej widać jak dziadowsko wychodzi

l_125235801ad565ecoolka.jpg

Chcę w sklejce pracować więc nie ma tu miejsca na szpachlę.Jej struktura bardzo ładnie wygląda. A ręczne przerabianie 100 czy więcej krzywych to byłaby masakra. Nie znacie jakiegoś programu lepiej działającego ?

Lamelliform_200.JPG

Napisano

Instalowałeś ponownie Make może ? Teraz nie ma mnie na moim komputerze więc nie sprawdzę tego u siebie ale wiem, że jak my drukowaliśmy w MDF akurat to kula była idealna i nawet nie było potrzeby jej szlifowania.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności