Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 poztanowilem powalczyc:-) wiem ze niemam szans pracke bede smarowal myszka wiec bedzie to powolna akcja! dzisajj moze jakis zarysy juz beda! mam nadzieje ze juz niejest za pozno ! i mam juz pytanko!w jakiej rozdzialce robic ta pracke i w jakiej rozdzialce ?? bo zawsze smigam na mniejszych formatach i sa mniej dokladne!tutaj mam zamiar sie postarac!juz pomjam melise dla uspokojenia i zwiekszenia cierpliwosci dla myszki:-D pozdrawiam
leander Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 good luck Lukasz! Z ta melisa to nie sa zarty, dam Ci namiary na hurtownie ;) Ale i tak taniej by Cie wyszlo kupienie tabletu ;) co do rozdzialki rozdzialki to mysle, ze zacznij od malego formatu np 800x600, a potem w miare potrzeb powiekszaj obraz wchodzac w szczegoly. Ja zawsze zostaje na 800x600, ale wiem, ze taka metoda jest stosowana przez niektorych.
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 oto pierwsza odslona!taki zarys:-) jak zrobie dokonca to pracke myszka i nic mi sie niestanie z psychika to bedzie git:-) mam pytanko czy ktos jeszcze smiga mycha w tej bitwie??czy jestem jedynym wariatem:-) pozdrawiam
misiekhc Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 hmmm... ale wlasciwie jak sobie wyobrazasz tego czlowieka, bo na szkicu malo widac;). jakis opis wrzuc.
Tomur Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Ja w poprzedniej smigalem myszka ale pod koniec kupilem tablet zeby nie zeswirowac :) Odloz 200 i kup se na poczatek pentagrama i git edit : Jakosc myszki tez jest niestety wazna
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 dzieki chlopaki za rady ale narazie nie amm kski:-( musze smigac narazie mycha no ijeszcze moj sprzet niejest za szybki mam duronka 700 karte graficzna GF 34mb no i tylko 128 DIMMram:-( wiec musze wszysto robic wolno i zero spontaniki bo komp nienadaza:-) mam nadzieje ze sie wyrobie! zalaczam upade moze juz cos skomentujecie i cosik poprawie! pozdro
kolegaalek Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Ten koleś po lewej ma za małe nogi i ręce, a jego szyja jest za bardzo przesunięta w lewo. A ten hełm to wklejony? I jakoś nie łapie pomysłu:( No ale powodzenia. P.S O ile wiem to Mch rysuję myszką.
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 nie helm nie jest wklejony a co do proporci ciala to masz racie postaram sie to zmienic! prosze o jeszcze wiecej korekt:-) dziekuje spadam dalej tworzyc
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 na dzisjaj juz tego dosc niemam sil!:-(strasznie to wolno idzie:-( co powiecie teraz niewiem co mam zrobic bo zabardzo mi sie zaczyna to roznywac chociasz to tak samo wina kapresi na jpg i zmiana rozdzielczosci!!czekam na propozycje
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 a ja chce uzyskac efekt realistyczna przynajmniej w 90% a to dlamnie co teraz zrobilem jet w 10% :-( prosze o rady i krytyke
dzudzu Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 hmm moze latwiej by ci bylo zrobic calosc w olowku a na koncu tylko pokolorowac w ps-ie na nowej warstwie?
Łukasz Misztela Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 moze i tak ale che tak powalczyc!musze sie zmagac z kolorem:-) jak osagna w 90%realnosc tej zbroi to dopiero wezne sie za reszte
dzudzu Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 ja tam sie nie znam, ale podobno to podstawowy blad - rysowac po kawalku; madrzy mowia "od ogolu do szczególu"
kolegaalek Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 madrzy mowia "od ogolu do szczególu" ekhem, Od ogółu do szczegółu.
dzudzu Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 sorry, zapomnialem, nie tylko madrzy ... kolegaalek równiez :)
KaleN Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 To ma byc jakas scena biblijna? Tak mi sie jakos kojarzy. Dzudzu dobrze mowi. Rysujac po kawalku daleko nie zajdziesz. Przynajmniej naszkicuj sobie cala prace bo inaczej mozesz miec klopoty z kompozycja. A! No i nie przejmuj sie. NIe jestes jedynym "myszkarzem" w tej bitwie:) Ja rowniez uprawiam ten sport extremalny.
Łukasz Misztela Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 dzisaj postaram sie naszkicowac juz wszystko!moze i macie racie!tak a motyw jet prost i z Biblijny! bo moim zdaniem to byl prawdziwy ostatni czlowiek na Ziemi my jestesmy smieszcza imitacja starajaca sie o nutki moralnosci i to jeszcze nie wszyscy oto sie staraja:-(! pozdrowionka
sir_Bols Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 hmm... pudzian? ;) ... troche ten krzyz przesadzony chyba... juz pomijajac fakt ze oni dzwigali tylko ta pozioma beleczke (mastahow targajacych dziarsko cale krzyze to tylko zgrywaja na malowidlach w kosciolach)... jak juz ktos wczesniej zauwazyl ten zolnierzyk ma przykrotkie nozki.. chyba ze to "ostatni czlowiek na ziemi ukrzyzowany przez krasnoludow"... oprocz tego wyrazy podziwu za bitwe myszka...
ciuciu Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Hmm..jak obiecałem..nie będę cukrzył...no więc tak Łukasz...mam wrażenie,że oglądam kolejną ikonkę w kościele, jak na razie nie ma atmosfery, nie ma klimatu. Jeśli miałbym coś podpowiedzieć...wiem,że to Cię załamie..zacząłbym od początku z fajnym kadrem,jakieś fajne ujęcie juz polepszyłoby obrazek...no i oczywiście gra światłem i mozna z tego uzyskać całkiem fajny efekt. To tyle...sorry za szczerość :)
Rekomendowane odpowiedzi