antczi Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 Męczę się od 2 dni podwyższając parametry i bez znacznego skutku. Co zrobić z tymi plamami na suficie ? myśłąlam ze mam za mało fotonów, zwiększałam znacząco sukcesywnie, ale nic nie pomogło. Nigdy wcześniej nie miałam tego problemu. Jeżeli chodzi o ustawienia to tak Rendering setup --- Global Ilumination FG Point Interpolation-- Use radius interpolation method radius 15.3 Photon maping GI załącznik Ustawienia światła złacznik Plus 2 słabe światełka mr w środku pomieszczenia jeżeli ma ktoś ogóle uwagi to chętnie wysłucham. intesywnosc mutipille 1.35
Zernat Napisano 13 Wrzesień 2014 Napisano 13 Wrzesień 2014 A jak ze skalą ? Tzn. czy wysokość tego pomieszczenia ma te 2 - 3 metry ? Może w Mentalu da się zmniejszyć fotony ? Tzn. ich rozmiar ? Tego też można by spróbować. Pozdrawiam.
Pleszer Napisano 16 Wrzesień 2014 Napisano 16 Wrzesień 2014 Jaką masz wersję maxa? Spróbuj podciągnąć suwaki w frame buffer, szczególnie ten odpowiedzialny za lights, a co do sceny to poprawił bym dywan (ma za wysokie włoski) :D pzdr
Rekomendowane odpowiedzi