johnmcload Napisano 13 Wrzesień 2014 Napisano 13 Wrzesień 2014 Witam ponownie na forum (długo mnie nie było). Po bardzo długiej przerwie postanowiłem wrócić do maxa (rzuciłem go, bo laptop mi wywalał rendery bo zbyt dużo było szczegółów, nvm). Do meritum: wymodelowałem parę nunchaku powieszonych na wieszakach. Program wiadomo max 2010, render mental ray. oswietlenie dwa mr area omni. na wieszakach zmapowalem i umiescilem metarial z biblioteki arch & design o nazwie cooper. http://zapodaj.net/94bdf8e25a2d1.jpg.html jak widac strzalka zaznaczylem zle odbicie a powinno byc takie samo jak na czubku czyli zlote. nie mam pojecia co z tym zrobic. prosze o pomoc p.s. jak sie wstawialo obrazek tak zeby od razu go bylo widac? tak dawno tu nie zagladalem, ze zapomnialem. z gory dziekuje
xmass Napisano 13 Wrzesień 2014 Napisano 13 Wrzesień 2014 Odbicia są dobre, bo odbijają materiał drewna. Te na czubku odbijają czerń z enviro, dlatego wyglądają inaczej. Sama fizyka. Daj mapke do environment slotu. A jak chcesz takie rozmyte odbicia w materiale to zmniejsz glossines do wartości 0,6 - 0,7 .
johnmcload Napisano 18 Wrzesień 2014 Autor Napisano 18 Wrzesień 2014 dzieki za pomoc, jednak w inny sposob to rozwiazalem ;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi