Napisano 28 Wrzesień 201410 l Korzysta ktoś z Fiber w LW. Teraz siedzę na ver 11.6.3 zresztą w 11.6.2 dzieje się tak samo. Ustawiam sobie Fur, jest git, zapisuje Fur/scenę otwieram scenę i Fur kompletnie posypane. Ustawiam ponownie, zapisuję scenę i jest to samo po ponownym otwarciu Fur wywalony. Używałem w poprzednich ver wielokrotnie FiberFX do budowy wszelkich rodzaju pędzli/szczotek i było OK. Mam wrażenie, że w ostatnich ver kompletnie uwalili to narzędzie. Ktoś używa jak wrażenia ?
Napisano 11 Październik 201410 l Autor Testowałem, testowałem i wychodzi na to, że do ver 11.5.1 wszystko z FiberFX jest ok. Problemy zaczynają się od ver 11.6 i cięgle jest to zwalone. Fiber w viewporcie wyświetla się poprawnie ale są problemy z renderingiem Volumetrycznej sierści z użyciem GI. Póki co problem rozwiązałem w ten sposób, że z ver 11.5.1 przegrałem plug odpowiadający z FiberFX do ver 11.6.3 i działa git tak jak powinien. plik nazywa się FFlt.p może komusi się przyda takie info
Napisano 11 Październik 201410 l Autor działa teraz jak złoto a rendruje się błyskawicznie .... można iść spać spokojnie :)
Napisano 19 Marzec 201510 l Zgadza sie.. u mnei jest to samo. w 11.5 nie ma problemu. w 11.6 zachowuje sie tak, jak opisujesz. Dodatkowo mam problemu z obiektami w ktorych sa kosci.. Po zgjeciu..wlosy wogole nei reaguja na obiekt... niestety