triget Napisano 3 Październik 2014 Napisano 3 Październik 2014 Muszę wyeksportować siatkę w maxie do SVG. Jak mam to zrobić? Nie znalazłem tego rozszerzenia nigdzie. Szukałem też jakiś wtyczek, ale na nic nie natrafiłem. Proszę o pomoc.
porti Napisano 3 Październik 2014 Napisano 3 Październik 2014 svg to format dla grafiki wektorowej 2d więc możesz do tego formatu eksportować najwyżej płaski widok siatki. mental ray ponoć ma opcję renderowania do eps potem sobie to przekonwertujesz bez problemu na svg. sprawdź ten sposób http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/vectorendering/vector.html
triget Napisano 3 Październik 2014 Autor Napisano 3 Październik 2014 Chodziło mi właśnie o płaski widok siatki. Szukałem jakiegoś prostszego i szybszego rozwiązania (np. w blenderze to jedno klikniecie). Może coś prostszego jest dostępne?
stormwind Napisano 3 Październik 2014 Napisano 3 Październik 2014 Nie możesz wyeksportować OBJ i zrobić to blenderem?
triget Napisano 3 Październik 2014 Autor Napisano 3 Październik 2014 Jeśli to jeden model to nie ma problemu. Jeśli jest ich np. 30 to już się robi sporo klikania ;(
porti Napisano 3 Październik 2014 Napisano 3 Październik 2014 po zmianie ustawień opisanych w tutorialu, który ci wysłałem też będziesz to robił jednym kliknięciem. nie rozumiem problemu
Rekomendowane odpowiedzi