Napisano 3 Październik 201410 l Muszę wyeksportować siatkę w maxie do SVG. Jak mam to zrobić? Nie znalazłem tego rozszerzenia nigdzie. Szukałem też jakiś wtyczek, ale na nic nie natrafiłem. Proszę o pomoc.
Napisano 3 Październik 201410 l svg to format dla grafiki wektorowej 2d więc możesz do tego formatu eksportować najwyżej płaski widok siatki. mental ray ponoć ma opcję renderowania do eps potem sobie to przekonwertujesz bez problemu na svg. sprawdź ten sposób http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/vectorendering/vector.html
Napisano 3 Październik 201410 l Autor Chodziło mi właśnie o płaski widok siatki. Szukałem jakiegoś prostszego i szybszego rozwiązania (np. w blenderze to jedno klikniecie). Może coś prostszego jest dostępne?
Napisano 3 Październik 201410 l Autor Jeśli to jeden model to nie ma problemu. Jeśli jest ich np. 30 to już się robi sporo klikania ;(
Napisano 3 Październik 201410 l po zmianie ustawień opisanych w tutorialu, który ci wysłałem też będziesz to robił jednym kliknięciem. nie rozumiem problemu