Napisano 24 Wrzesień 200420 l Te subforum najbardziej pasowało do tego tematu chyba bo szukam pomocy a nie ma subfora dotyczacych innych programow niz 3ds max to tu wrzucilem - chodzi mi o ten nowy program MODO - on wymaga 512 ramu zeby sie odpalil a ja mam 320 niestety - czy da sie jakos to ominąć żeby go na siłe odpalić ?
Napisano 24 Wrzesień 200420 l Autor nie rozumiem czemu odrazu taka chamska odpowiedź... nie takie rzeczy się wyrabia na systemie...
Napisano 24 Wrzesień 200420 l dr Ug: zalezy ile tej pamieci bedzie M'actep: jesli jeszcze nie sciagnales i nie odpaliles to my ci nic nie powiemy, a jak sciagniesz i odpalisz to: 1) bedzie dzialac i bedziesz zadowolony 2) nie bedzie dzialac i pewnie wyskoczy jakis blad albo cos, W przypadku punktu drugiego zglos sie z powrotem, i podaj jaki blad, komunikat czy cus innego wyskoczylo.
Napisano 24 Wrzesień 200420 l a mi na 196 bez problemów az to przeciez tylko modeler prawie :). pomiesznie mayki LW i innych w jedno ale najbardziej podobny jednak do LWmedeler.calkiem przyjemne subD :)
Napisano 25 Wrzesień 200420 l mi tez chodzi na 256 i nie marudzi .................Mactep co do JANA to sie nie przejmuj bo to pyskacz jest i sie nie kryje z tym
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor przy odpaleniu modo wyskakuje blad ze konfiguracja sprzetowa kompa zla i szczegolow nie moge przeczytac bo wyskakuje message box windowsowy ze nastapil blad i czy wyslac raport o bledach i modo sie wylacza...
Napisano 25 Wrzesień 200420 l ale to nie wina tego ze masz mało ramu cosik innego tu szwankuje napewno a zerkałes w specyfikacje sprzetową tego programu? moze cos przeoczyłes ? mi codził bo juz go nie uzywam. 1ghz 256mb gf2gts i no problem poza czasem tworzenia obrazu 8-)
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor w specyfikacje sprzetowa, czyli dokladnie co mam sprawdzic ? czy program jets uczulony na jakis konkretny sprzet czy cos ?
Napisano 25 Wrzesień 200420 l nie wiem ale modo jest strasznie nie stabilne umnie wysypujie sie przy zmianie trybu wyswietlania a doslownie zawsze jak chce przelączyc na wireframe. Ale co ma sprzet do softu to chyba firma powinna sie postarac zeby to dzialalo gdziekolwiek i na czymkolwiek.
Napisano 25 Wrzesień 200420 l no chociaz by ! moze z czyms sie nie lubi albo cos poza tym jak to nie jest legal (nic nie insynuje) to nie masz sie co dziwic problem moze isc w innym kierunku
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor a może to być wina DX 9.0c - bo wersja c jest bodajrze troche nie skonczona a 'b' jest juz dla usera koncowego
Napisano 25 Wrzesień 200420 l nie wiem wiesz tez niedawno zainstalowałem ten wynalazek i mam pare problemów ale w tym przypadku nie moge sie racjonalnie wypowiedziec ja mam stary sprzet i te DX9c mi cos pierdyka ale u ciebie nie musi tak byc Sory kumpel ale chyba ci nie pomoge 8-(
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Mozna jeszcze pokombinowac w inny sposob. Sa programy emulujące RAM. Ostatnim razem spotkalem sie z takim czyms na etapie komputera 386DX z 4mb ramu, gdzie takim programikiem udalo mi się "rozszerzyć" do 16-tu (i dzięki temu poszedł Warcraft2 i Command&Conquer, ale bez dźwięku :). Nie wiem czy natura Twojego problemu ma cos wspolnego z tym, ale poszukac za tego typu programikami na sieci nie zawadzi... Pozdro
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Na 386 to emulacja ramu zasępowała pamięć virtualną, która to od 486 weszła na stałe do procesora (obsługa nie pamięć). Więc raczej nie tedy droga.
Napisano 25 Wrzesień 200420 l a może to być wina DX 9.0c - bo wersja c jest bodajrze troche nie skonczona a 'b' jest juz dla usera koncowego Nie sądzę. Wersja c otworzyla tylko przepustowość dla shadera 3, reszty chyba nie zmieniali. Zdrugiej zaś strony, to zawsze jest to microsoft.. P.S. A wiecie. ze DirectX ma niedlugo (od nastepnej wersji) zmienic nazwe?
Napisano 13 Luty 200520 l w specyfikacje sprzetowa' date=' czyli dokladnie co mam sprawdzic ? czy program jets uczulony na jakis konkretny sprzet czy cos ?[/quote'] Sprawdz konkretnie sterowniki do karty graficznej. Jezeli masz jakas nvidie to przeszukaj archiwum sterownikow na http://www.nvidia.com. Tez mialem problemy z wyswietlaniem. Mialem inna karte niz teraz. Ale o ile dobrze pamietam to sugerowane sterowniki (detonatory), w przypadku problemow, byly podane w zakladce System/Preferences |Display itp. Generalnie staraj sie zainstlowac inne stery :) nie te najnowsze.