Bonifacy Napisano 21 Październik 2014 Napisano 21 Październik 2014 Cześć wszystkim! Kilka miesięcy temu postanowiłem wrócić do dłubania w 3D. Chciałem przede wszystkim poduczyć się modelować pod kątem gier i rysować teksturki. Zacząłem zatem dłubać po godzinach własny projekt - mikro-wioskę inspirowaną warcraftem/hearthstonem. O ile z modelowaniem czuję się stosunkowo nieźle, to w malowaniu teksturek od podstaw stawiam dopiero pierwsze kroki. Poniżej wrzucam testową teksturkę oraz pierwszy, mniej więcej skończony model. Dzięki!
Sebazx6r Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 Super :). Myślę ,że lepszy działem byłby dla Ciebie Gameart. Naprawdę fajne texturki. Co ci pomaga w nauce texturowania?
Rusoody Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 Mysle że jeśli podpierałeś się warcraftem to spokojnie możesz sie ubiegać o pracę w blizzardzie. Wygląda naprawde identycznie :D Ten sam styl ;)
Bonifacy Napisano 22 Październik 2014 Autor Napisano 22 Październik 2014 Super :). Myślę ,że lepszy działem byłby dla Ciebie Gameart. Naprawdę fajne texturki. Co ci pomaga w nauce texturowania? Mili ludzie z youtuba, wątki z polycounta oraz nieprzebrane zasoby pinteresta :) Zacząłem zbierać również własną bibliotekę refek: http://www.pinterest.com/tomaszczajka/game-art-textures/
Bonifacy Napisano 24 Październik 2014 Autor Napisano 24 Październik 2014 Cześć wszystkim! Wczoraj podłubałem podstawową skrzynkę do sceny, dziś zabieram się za inne warianty tekstury. Poniżej wrzucam screeny z obecnej wersji:
Hokmah Napisano 26 Październik 2014 Napisano 26 Październik 2014 świetnie :) można prosić o modele jeszcze przed nałożeniem tekstury?
Bonifacy Napisano 28 Październik 2014 Autor Napisano 28 Październik 2014 świetnie :) można prosić o modele jeszcze przed nałożeniem tekstury? Jasne, wygląda to tak:
Bonifacy Napisano 28 Październik 2014 Autor Napisano 28 Październik 2014 Cześć wszystkim! Baza modeli powiększyła się o kolejny podstawowy element, czyli beczkę. Poniżej wrzucam zrzut z 3dsmaxa oraz teksturkę:
Bonifacy Napisano 5 Listopad 2014 Autor Napisano 5 Listopad 2014 Cześć! Pomiędzy nauką Unity i dłubaniem amatorskich skryptów, nadal pracuję nad moją sceną. Wczoraj zacząłem pracę nad modułowymi płotkami. Poniżej wrzucam zrzut z modelami, które do tej pory wykonałem: Pozdrawiam!
Bonifacy Napisano 17 Listopad 2014 Autor Napisano 17 Listopad 2014 Cześć wszystkim! Nadal pracuję nad modelami, poprawiam dotychczasowe, zaczyna dłubać nowe i bawię się particlami w Unity 3D (O, taki dym zrobiłem: vine.co/v/O5b0U2b2Tt9 ). Postaram się wrzucić wkrótce coś nowego, w międzyczasie możecie obejrzeć rendery z Marmoset Toolbaga2: Trzymajcie się!
Rekomendowane odpowiedzi