2013 Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 Cześć Szukam tutoriali z których mógłbym nauczyć się wszystkiego na temat WEATHERING. Czyli rdza, zacieki, zabrudzenia, czy nawet kurz. Generalnie interesuje mnie wszystko z tego zakresu, jeśli posiadacie w swojej kolekcji jakieś tutoriale lub chcielibyście podzielić się swoja wiedzą to byłbym niezmiernie wdzięczny! Dziękuję!
skalpel3d Napisano 23 Październik 2014 Napisano 23 Październik 2014 Ja cie naprowadzę na poszukiwania bo tego jest takie zatrzęsienie w necie że sam spokojnie znajdziesz: shadery blend, vrayblend, vraydirt do tego mapy: composite, mix, mask, dirt możesz oczywiście te efekty tworzyć także przy pomocy cząsteczek dział practicle jak pluginów np zajmujących się fizyką cieczy Zawsze mnie intrygują osoby co to nie zgadzaj się z tematem wątku :)
2013 Napisano 23 Październik 2014 Autor Napisano 23 Październik 2014 Ja cie naprowadzę na poszukiwania bo tego jest takie zatrzęsienie w necie że sam spokojnie znajdziesz: shadery blend, vrayblend, vraydirt do tego mapy: composite, mix, mask, dirt możesz oczywiście te efekty tworzyć także przy pomocy cząsteczek dział practicle jak pluginów np zajmujących się fizyką cieczy Bardzo Ci dziękuję, teraz gdy wiem czego szukać dam sobie radę :) Zawsze mnie intrygują osoby co to nie zgadzaj się z tematem wątku :) Też mnie to trochę zdziwiło :)
Pixel-Factory Napisano 24 Październik 2014 Napisano 24 Październik 2014 2013 myślę że nie ma większego sensu szukać tutoriali do takich rzeczy ,lepiej iść na spacer i pooglądać choćby maszyny budowlane jak są ubrudzone i jak się brudzą w czasie pracy . ja w pracy czasem korzystam też z czasopism typu The Waethering Magazine lub tank art mag .
2013 Napisano 24 Październik 2014 Autor Napisano 24 Październik 2014 @Pixel-Factory ja nie potrafię tworzyć materiałów tego typu, nie umiem jeszcze teksturować. Mam solidne podstawy Photoshopa, które z pewnością ułatwią mi proces teksturowania, ale aby wykorzystać tę wiedzę, muszę poznać techniki tworzenia materiałów/tekstur. Generalnie dążę do tego co prezentujesz w swoich pracach, chcę osiągnąć taki poziom i to jest mój cel. Ale wyrywanie tej wiedzy jest dość skomplikowane, może nie tyle co skomplikowane bo uczę się szybko, ale gdy nie wiesz czego szukasz to możesz szukać tygodniami, ba miesiącami nawet. Bardzo dziękuję za nazwy czasopism, z pewnością się przydadzą!
Pixel-Factory Napisano 25 Październik 2014 Napisano 25 Październik 2014 ok , pogrzebałem w otchłaniach starych dysków i znalazłem tutoriale z których się uczyłem . Tego typu kursów są pewnie tysiące .ale ja poszedłem za radą ludzi u których kiedyś pracowałem i kupowałem kompletne Dvd od Gnomon workshop . W kwestii textur autorami kursów byli Neil Blevins i Ted Denis . Na Teda natknąłem się przypadkiem przy innym kursie wydanym przez ekipę Gnomon .Tutoriale Neil'a były dla mnie wyborem oczywistym ponieważ jest on człowiekiem Pixara a staram się kolekcjonować wszystkie tutki jakie od nich wychodzą . Dobrym pomysłem byłoby konto na Gnomon to by Ci dało masę tutoriali które pomimo że pochodzą od wielu różnych autorów to są weryfikowane przez ekipę co daję większą gwarancję jakości ( w końcu oprócz wiedzy płaci się również za jakość kursów )
2013 Napisano 25 Październik 2014 Autor Napisano 25 Październik 2014 Zapoznałem się i dokładnie tego szukałem. Nie chcę iść na łatwiznę, chcę poznać cały proces aby dokładnie wiedzieć jak to działa i mieć pełną kontrolę. Zapewniam cię, że nie ma tysięcy kursów tego typu. Bardzo Ci dziękuję, dobrze wiedzieć z czego czerpałeś wiedzę! tank art mag Nie mogę odszukać strony tego czasopisma, czy aby nie pomyliłeś się w nazwie?
Pixel-Factory Napisano 25 Październik 2014 Napisano 25 Październik 2014 http://www.rinaldistudiopress.com/
2013 Napisano 25 Październik 2014 Autor Napisano 25 Październik 2014 Rewelacja, grube i pęknie wydane jak za tę cenę!
Rekomendowane odpowiedzi