Prince2007 Napisano 30 Październik 2014 Napisano 30 Październik 2014 Strasznie goni mnie czas a nie da się pracować dalej w ten sposób z obiektem;/ PROBLEM: po imporcie z archicada modelu, wszystkie bryły na zmianę pojawiają się i znikają, jak im się podoba, na dodatek czasami niczego nie mogę zaznaczyć, a czasami tylko to co widać. Nie działa tez pipeta materiałów. To co się pojawia zależy jak akurat zbliżę w viewporcie widok. Renderuje się wszystko ładnie więc problem zdecydowanie w viewporcie. Nawet po zmianie materiałów na vraya też nie ma różnicy, żadne modyfikatory typu normal/smooth nie poprawiają pracy ani też inne cieniowanie w viewporcie... Będę wdzięczny za pomoc. Poniżej 2 screeny przedstawiające ten sam model jedynie jeden jest po innym ruchu myszką:) http://snag.gy/HRuBv.jpg http://snag.gy/j2iFW.jpg
stormwind Napisano 30 Październik 2014 Napisano 30 Październik 2014 (edytowane) Spróbuj zmienić sterowni viewportu. Problem może też leżeć w źle ustawionych jednostkach systemowych, gdy np zaimportujesz model który jest 1000 razy mniejszy w scenie niż w rzeczywistości. edit: Spróbujteż rozdzielić sobie model na warstwy w maxie, i wyłączaj widoczność warstw, czasem jakiś konkretny obiekt lub nadmiar obiektów wywala wyświetlanie. Edytowane 30 Październik 2014 przez stormwind
Prince2007 Napisano 30 Październik 2014 Autor Napisano 30 Październik 2014 Skala jest ok bo mierzyłem, zmieniłem sterownik na Legacy DirectX ale wszystko działa przez to dużo wolniej, jest trochę lepiej ale też jeszcze nie cudownie, czasami znikają obiekty. Fakt jak wyizoluje jeden obiekt to się nie krzaczy. I jeszcze był problem z przesuwaniem obiektów- wszystko skacze jakby miało snapsa....
skalpel3d Napisano 31 Październik 2014 Napisano 31 Październik 2014 Nie masz przypadkiem włączonej degradacji obiektów w widokach Viewport Configuration->Display Performance->Adaptive Degradation
Prince2007 Napisano 31 Październik 2014 Autor Napisano 31 Październik 2014 Miałem ale też wyłączałem i bez różnicy.Ale zmiana skali, inny silnik i powoli da się pracować. Dzięki! :)
dzes Napisano 9 Grudzień 2014 Napisano 9 Grudzień 2014 zmiana Adaptive Degradation nie dała rezultatów, tak samo zmiana skali.
Rekomendowane odpowiedzi