Chalek Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Witam Wrzucam moją ostatnia pracę: transporter opancerzony ze świata Warhammera 40 000 - Rhino (wg najnowszej wersji modelu z armii Dark Angels Space Marines). Kilka referek: Sam model, oteksturowany (jeszcze nie do końca) i nieoteksturowany: No i skończona praca: Tu jest duża wersja Soft: Max 6, VRay, Photoshop. Pozdrawiam,
Gość pico Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Jakoś dla mnie ta wersja nieoteksturowana ładniej wygląda, ale to jest moje zdanie.
pabulo Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 no bo tego nie można nazwać teksturami!! kurna robisz całkiem przyzwoity model i potem dajesz mu brzydki zieony kolor pare znaczków i mowisz ze zrobiłes tekstury? wex zrób jakies pożądne mapy do tego spędx nad tym tez troche czasu bo prawda jest taka że nawet marny model można uratowac materiałami i światłem a kiepskie mapy zarżna nawet świetny model zreszta pokazujesz refy. porównaj swoj obrazek z tym co pokazałeś na poczatku. Jeśli masz oczy to przestaniesz uważac ze juz go oteksturowałeś. Jak ktos ci pisze że twój model bez tekstur jest fajnieszy niż z teksturami to może to tylko znaczyc ze materiały sa kompletnie zwalone.
Marcel Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Warhammer, to lubię :) Model rzeczywiście przyzwoity, ale textury położyłeś równo, ale o tym wspomniano powyżej. Apropos sceny, ni przypioł ni przyłatał do tego modelu, a szczególnie ten podest i stopnie... a może raczej ta poręcz, kojaży się bardziej z drewnianymi sztachetami. Wydaje mi się, że skupiłeś się na transporterze, a scenę zrobiłeś "aby było". No i przesadziłeś z DOF-em. Taki byłby dobry dla skali modelu. w/g mnie: Model: Tak Scena: Nie Klimat: Nie
asblaze Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 no niestety cały klimat tych transporterów uciekł. Wyglądają jak mówki z fabryki, a nei jak maszymy któe wiele przeszły ;)
Chalek Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Napisano 26 Wrzesień 2004 Dzięki za opinie. Niestety muszę się zgodzić co do tekstur, robiłem je na szybko i faktycznie delikatnie mówiąc nie są najwyższych lotów.
Baton Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Model na prawde fajny , teksturki fatalne i ta scena finalna cos mnie gryzie. Wszystko niebieskie a tu nagle zielony transporter :) Poza tym swiatlo wyglada jakby szlo od kamery a nie od lamp, no chyba ze to jest moje glopie wrazenie :P
mCh Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 oj oj... jestem na ciebie zły. tak popsuć model! tekstury są _tragiczne_, biorąc pod uwagę b.ciekawy model.
Chalek Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Też jestem troche na siebie zly ;) Za jakiś czas przerobie trochę model na Razorback'a, Whirlwind'a, albo Predatora (znający Wh40k wiedzą o co chodzi), oteksturuje od nowa i zrobię nową scenę. Tym razem nie będę się spieszyć i powinno być lepiej.
Knysha Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 O jak milo, ze ktos robi modele z bitewniakow ^^. Model dobry, ale teksturki moglbys troche lepiej dopracowac :]. Chalek znasz moze system Warzone :>? Mam zamiar zrobic jakas postac wlasnie z tego systemu, bo sam w niego gralem ( mowie gralem, bo juz nie mam z kim grac i musze sprzedac figurki, podreczniki etc.:((((( ).
olej Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 No no postac z Warzona, bardzo duzo ciekawych conceptow bylo w podrecznikach, szczegolnie obrazy Paula Bournera(nie pamietam dokladnie jak sie to nazwisko pisze).
Kulki Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 wiesz co miales na referencie model z plastiku i wlasnie plastikowe tekstury porobiles, wez je doblachuj vel dometalizuj i bedzie bardzo fajnie. a model az sie prosi o pokazanie saiatki:) pleeeease.
Rekomendowane odpowiedzi