Napisano 25 Wrzesień 200420 l Witam Wrzucam moją ostatnia pracę: transporter opancerzony ze świata Warhammera 40 000 - Rhino (wg najnowszej wersji modelu z armii Dark Angels Space Marines). Kilka referek: Sam model, oteksturowany (jeszcze nie do końca) i nieoteksturowany: No i skończona praca: Tu jest duża wersja Soft: Max 6, VRay, Photoshop. Pozdrawiam,
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Jakoś dla mnie ta wersja nieoteksturowana ładniej wygląda, ale to jest moje zdanie.
Napisano 25 Wrzesień 200420 l no bo tego nie można nazwać teksturami!! kurna robisz całkiem przyzwoity model i potem dajesz mu brzydki zieony kolor pare znaczków i mowisz ze zrobiłes tekstury? wex zrób jakies pożądne mapy do tego spędx nad tym tez troche czasu bo prawda jest taka że nawet marny model można uratowac materiałami i światłem a kiepskie mapy zarżna nawet świetny model zreszta pokazujesz refy. porównaj swoj obrazek z tym co pokazałeś na poczatku. Jeśli masz oczy to przestaniesz uważac ze juz go oteksturowałeś. Jak ktos ci pisze że twój model bez tekstur jest fajnieszy niż z teksturami to może to tylko znaczyc ze materiały sa kompletnie zwalone.
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Warhammer, to lubię :) Model rzeczywiście przyzwoity, ale textury położyłeś równo, ale o tym wspomniano powyżej. Apropos sceny, ni przypioł ni przyłatał do tego modelu, a szczególnie ten podest i stopnie... a może raczej ta poręcz, kojaży się bardziej z drewnianymi sztachetami. Wydaje mi się, że skupiłeś się na transporterze, a scenę zrobiłeś "aby było". No i przesadziłeś z DOF-em. Taki byłby dobry dla skali modelu. w/g mnie: Model: Tak Scena: Nie Klimat: Nie
Napisano 26 Wrzesień 200420 l no niestety cały klimat tych transporterów uciekł. Wyglądają jak mówki z fabryki, a nei jak maszymy któe wiele przeszły ;)
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor Dzięki za opinie. Niestety muszę się zgodzić co do tekstur, robiłem je na szybko i faktycznie delikatnie mówiąc nie są najwyższych lotów.
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Model na prawde fajny , teksturki fatalne i ta scena finalna cos mnie gryzie. Wszystko niebieskie a tu nagle zielony transporter :) Poza tym swiatlo wyglada jakby szlo od kamery a nie od lamp, no chyba ze to jest moje glopie wrazenie :P
Napisano 27 Wrzesień 200420 l oj oj... jestem na ciebie zły. tak popsuć model! tekstury są _tragiczne_, biorąc pod uwagę b.ciekawy model.
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Też jestem troche na siebie zly ;) Za jakiś czas przerobie trochę model na Razorback'a, Whirlwind'a, albo Predatora (znający Wh40k wiedzą o co chodzi), oteksturuje od nowa i zrobię nową scenę. Tym razem nie będę się spieszyć i powinno być lepiej.
Napisano 27 Wrzesień 200420 l O jak milo, ze ktos robi modele z bitewniakow ^^. Model dobry, ale teksturki moglbys troche lepiej dopracowac :]. Chalek znasz moze system Warzone :>? Mam zamiar zrobic jakas postac wlasnie z tego systemu, bo sam w niego gralem ( mowie gralem, bo juz nie mam z kim grac i musze sprzedac figurki, podreczniki etc.:((((( ).
Napisano 24 Grudzień 200420 l No no postac z Warzona, bardzo duzo ciekawych conceptow bylo w podrecznikach, szczegolnie obrazy Paula Bournera(nie pamietam dokladnie jak sie to nazwisko pisze).
Napisano 24 Grudzień 200420 l wiesz co miales na referencie model z plastiku i wlasnie plastikowe tekstury porobiles, wez je doblachuj vel dometalizuj i bedzie bardzo fajnie. a model az sie prosi o pokazanie saiatki:) pleeeease.