Marcin R Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 Witam Zaimportowałem gotowy obiekt budynku do 3ds maxa, ale niestety wyświetlają się dziwne cienie na ścianach. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mantragora Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 Sprobuj narzucic na to Normal Modifier i poklikaj na opcjach. Nie jestem Maxowcem ale wyglada jak Flipped Normals. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 Tez tak mam :P Zazwyczaj pomaga reset maxa, usuniecie sg lub zeskalowanie obektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 Skonwertuj do editable poly i ustaw automatyczne smooth grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin R Napisano 13 Listopad 2014 Autor Share Napisano 13 Listopad 2014 Dawno nie pracowałem w 3Ds Maxie, więc proszę traktujcie mnie jak laika :) Reynevan: Zresetowałem Maxa, ale nie wiem jak usunąć SG Kubajaniak: Skonwertowałem na poly ale nie mogę znaleźć smooth group. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin R Napisano 13 Listopad 2014 Autor Share Napisano 13 Listopad 2014 Wrzuciłem Turn to Patch i okazało się że po zaimportowaniu obiektu siatka się rozbiła na trójkąty. W jaki sposób mogę to poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 14 Listopad 2014 Share Napisano 14 Listopad 2014 Żeby ustawić smooth grupy wejdź w opcje zaznaczania poligonów i będziesz miał po prawej stronie zakładkę "polygon - smoothing groups" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzesiek Napisano 20 Listopad 2014 Share Napisano 20 Listopad 2014 Za mała skala obiektu ? Powiększ x 1000. Pewnie exportowales z archi cad a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi