Napisano 25 Wrzesień 200420 l Jak w temacie napisałem - praca z 3 miesięcy poszła w diabły, a to dlatego, że zapisywałem pracę w jednym pliku - tzn przy każdym posiedzeniu w maxie dawałem "zapisz". I w pewnym momencie koniec... "file open failed...". Nie mam tej pracy w Autobacku - robiłem pare rzeczy w odzielnych plikach, ale to jest mało, cała robota była w tym pliku. Czy w jakikolwiek sposób da się odzyskać plik? Proszę o jak najszybszą pomoc...
Napisano 25 Wrzesień 200420 l nie ma ostatnich ustawien w autobacku? kurcze... to dziwne:( a nie wysylales komus scenki? ( mi sie tak zdarzylo ze scena sie zwalila ale okazalo sie ze wrzucilem ja na serwer by przyeslac koledze) pomysl moze akurat cos w tym stylu zrobiles:( pozdrawiam i wspolczuje
Napisano 26 Wrzesień 200420 l heh 3 miesiace w jednym pliku. jest taki sprytny plusik w okienku save. sprawdz merge do nowej sceny. jak nie pomoze to tylko zapamietaj na przyszlosc powyzsza rade.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor czyli nic nie da się zrobić... przekopałem dysk, znalazłem stan sprzed dwóch tygodni... nie jest źle, w dwa dni powinienem nadrobić, ale... robota stoi i trza robic wszystko jeszcze raz +mieć nadzieję na taki sam efekt. Dzięki za rady, tego plusika to nie znałem, ale go chyba pokocham. Jeszcze jedno pytanie, tak na przyszłość - bo wcześniej już to miewałem, ale pracki były tak mierne, że nawet nie przywiązywałem uwagi - czy jest jakiś pewny sposób, aby problem się nie powtórzył? z czego to wynika?
Napisano 26 Wrzesień 200420 l zapisuj go w paru plikach. ja kazdy efekt zapisuje w nowym pliku(choc ostatnio pomyslalem ze to glupi pomysl i tylko wielkim szczesciem nie strailem pracy) by moc wrocic wrazie czego. a to to pewnie byl jakis blad maxa u mnie wyskakuje ich setki!:) pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 200420 l najczesciej jest to spowodowane wylaczeniem kompa centrlnie z sieci ... ZAWSZE wylaczaj przez "zamknij system" oczywiscie tyczy sie to szczegolnie sesji gdy byl wlaczany 3d max .... auto back na 9 files nastaw a zawsze sobie rob tak ze jesli zapisujesz to dawaj do innych plikow kazdy save a gdy beda juz 3 pliki to tak w kolko savuj na nich ... ;) ja tak robie i od 2 lat niczego nie stracilem na amen ;)
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Jedyny i właściwy sposób na unikanie takich sytuacji to częste robienie save`wów, tylko trzeba mieć umiar :/ a ja go nie mam :( >> budując "Zorkę 4" stworzyłem już 260 plików *.max i przy takiej liczbie potrzebny jest "odpowiedni" system nazewnictwa.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l greg_jg ja robie identycznie, przy swoim projekcie mam juz cos okolo 170 back'up-ów :] przezorny ubezpieczony :P
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor ja już odbudowałem straty... i od wczoraj wieczór narobiłem około 20 sejwów... to wciąga gorzej niż fajki, taka myśl - musisz zasejwować, bo inaczej będzie źle.... Dzięki i do następnego problemu :P
Napisano 27 Wrzesień 200420 l oj fakt, to duzy proble. Na szczescie maxy ladnie sie kompresuja :-) Moze komus sie przyda (choc to pewnie "ameryka w konserwach"). Wypracowalem sobie metode: firma_projekt_wersja_numer_dodatkowe_info katalogi: firma_data Najgorzej jak sie rozpedze z koncowka nazwy :-D Jak na razie ulatwia mi to zycie, choc pewnie sa lepsze metody ;-)
Napisano 28 Wrzesień 200420 l można robić tyle backupów ale jeszcze bezpieczniej jest zassać sobie taki plugin verify on save. który weryfikuje plik już po zapisie i w razie co daje znać pozdrówka