Napisano 27 Listopad 201410 l Hej! Chciałem dzisiaj trochę pomodelować. Zrobiłem część modelu, wszystko szło fajnie pięknie, ale w pewnym momencie extrude po prostu przestał poprawnie działać. Wypycha polygon według jakiejś dziwnej linii - nie jest to ani normalna face'a, ani żadna z osi. Niezależnie jak bym nie obracał face'a - extruduje się w tę samą stronę. Myślę, że zdjęcie wyjaśnia wystarczająco o co chodzi: Sprawdzałem wszystkie ustawienia - By polygon, Local normal, i Group - zawsze jest tak samo : Ktoś wie jak to naprawić? :D EDIT: Dodatkowo powiem, że przy utworzeniu zupełnie nowego boxa problem za pierwszym razem nie wystąpił, za drugim (po edycji skali) już tak... Co się dzieje? :D Edytowane 27 Listopad 201410 l przez Szczepenson
Napisano 27 Listopad 201410 l Autor Ok, problem rozwiązany, z tego co się dowiedziałem istnieją 2 metody rozwiązania. Jeżeli ktoś miałby z tym problem, to trzymajcie: Metoda 1. (zadziałało u znajomej, u mnie niestety nie) Nałożyć na model modyfikator "Edit normals" i w rolecie "Select by" ustawić na face. Metoda 2. (zadziałało u mnie, chyba bardziej uniwersalna metoda) Reset XForm Pozdrawiam! ;)