Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

mam do zrobienia ścianę, na której będą znajdować się 3 rodzaje fafli. Różne długości w zakresie 20 +/- 5cm i wysokości rzędu paru cm. Tutaj jeszcze bez problemu mozna sobie poradzić z np. floor generatorem ale kafle te muszą mieć również 3 rodzaje tekstur. Zastanawiam się jak je przypisać bez zaznaczania kilkuset kafli na raz?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bercon tiles

edit: bercon tiles + multiTexture

Edytowane przez porti

Napisano
  • Autor

Hej, próbuje użyć tego pluginu, ale tekstura przy zastosowaniu real world size ma jakies 1x1cm w kazdym kafelku...a poradnikach wyczytalem tylko, ze wazne jest dobre ustawienie jednostek...mam w obu miejscach ustawione centymetry...gdzie moze byc blad?

edit:// jest może jakiś skrypt, który extruduje mi poszczególne kafelki w różnym stopniu? Chciałbym ułożyć mozaikę z drewnianych klocków gdzie mają różne wymiary xyz..

Edytowane przez Dziuba

Napisano

1. Nigdy nie czaiłem o co chodzi z real world size. działam bez tego i wszystko działa

2. wsadź do slotu displacement kopię bercontiles bez fug z randomowymi odcieniami szarości i i np zmiksuj z kolejną kopią z randomowym gradientem

Napisano
  • Autor

Dzięki za odp.

Udało mi się zrobić to w inny sposób - random select + extrude pare razy i wyszło bardzo fajnie.

Niestety mi przy użyciu real world size daje kwadraciki 1x1 a bez uzycia jedną wielką planszę.

Napisano

włącz real world size i ustaw prawidłową wielkość size (zgodną z rozmiarem kafla) w opcjach bimapy.