Napisano 15 Grudzień 201410 l Cześć, czołem... Mój problem jest bardzo osobliwy... Chciałem do obiektu przypisać kontroler Float Limiter i wszystko było by pięknie, gdybym teraz mógł go usunąć z np. transform -> position... dziwne jest również to, że teraz każdy obiekt, który stworze ma przypisany ten kontroler do swoich parametrów transformacji i dzieje się tak nawet po resecie maxa... rozwiązanie jest pewnie banalne, ale szukam, szukam i... szukam. Dodam jeszcze, że po zaznaczeniu scieżki kontrolera w oknie Track View opcja Delete Controller nie działa/nie jest aktywna... Edytowane 15 Grudzień 201410 l przez jolowanila
Napisano 15 Grudzień 201410 l Ok... coś już wiem... Musze przestawiać ręcznie na kontroler bazowy ( Bezier Float)... no dobra, ale czemu jak wcześniej włączałem maxa to wszystkie obiekty miały domyślnie Bezier Float ?
Napisano 16 Grudzień 201410 l nikt nie wie jak rozwiazac ten problem? nie ukrywam, ze jest to niemalo denerwujace!! kazdy nowy obiekt musi miec zmieniane kontrolery... zalozmy, ze chce zautomatyzowac obiekt za pomoca reactor menagera... i w momencie przypisania parametru, ktory chcem automatyzowac musze robic kazda wspolrzedna przey upper i downer limit... bez sensu
Napisano 16 Grudzień 201410 l chcem??..... Może przy przypisywaniu kontrollera kliknąłeś "make default". Tak poza tym to nie rozumiem ani słowa.