Jump to content

Wyskakujące łóżko

Mirrage

Recommended Posts

mam do zrobienia wizkę, w której ma się znaleźć efekt wyskakującego łóżka oraz mebli tak jak na tym filmiku:

jak byście doradzili zrobić to najsprawniej ? stoliki nocne po bokach myślałem, by zrobić animację z łapy a łóżko nie wiem morphem?

w ramach zlecenia musze zrealizować jeszcze projekt podobny do tego:

Oba projekty czasowo mają być identyczne a jedynie inne będą modele i oczywiście pomieszczenia. Dodatkowo zapytam jak myślicie za wszystko ile mógłbym wołać? Pytałem znajomego to wycenił oba projekty na 15k jeśli miałbym robić modele sam (cena za oba a nie za jeden) a na 10k jeśli otrzymałbym już od nich gotowe modele.

Edited by Mirrage

Proponuje poszukac pluginu odpowiedzialnego za poruszanie się obiektów w dany sposób.

W większości jest to zwykła łapa z dobranym losowo czasie na wykonanie akcji aby dodać efekt asymetri.

przyjrzyj sie panelom. Pojawiają się jedna po drugiej i obracają efekt daje ich ilość (można nawet by to ręcznie zrobić)

Łóżko wysuwa się ze ściany(po prostu przesunięty, animacja składająca się z 5 kroków), w trakcie tej akcji zarzucana jest pościel i to wszystko :)

Troche bardziej skomplikowany jest dywan obstawiam kości