Napisano 19 Grudzień 201410 l mam do zrobienia wizkę, w której ma się znaleźć efekt wyskakującego łóżka oraz mebli tak jak na tym filmiku: jak byście doradzili zrobić to najsprawniej ? stoliki nocne po bokach myślałem, by zrobić animację z łapy a łóżko nie wiem morphem? w ramach zlecenia musze zrealizować jeszcze projekt podobny do tego: Oba projekty czasowo mają być identyczne a jedynie inne będą modele i oczywiście pomieszczenia. Dodatkowo zapytam jak myślicie za wszystko ile mógłbym wołać? Pytałem znajomego to wycenił oba projekty na 15k jeśli miałbym robić modele sam (cena za oba a nie za jeden) a na 10k jeśli otrzymałbym już od nich gotowe modele. Edytowane 19 Grudzień 201410 l przez Mirrage
Napisano 27 Grudzień 201410 l Proponuje poszukac pluginu odpowiedzialnego za poruszanie się obiektów w dany sposób. W większości jest to zwykła łapa z dobranym losowo czasie na wykonanie akcji aby dodać efekt asymetri. przyjrzyj sie panelom. Pojawiają się jedna po drugiej i obracają efekt daje ich ilość (można nawet by to ręcznie zrobić) Łóżko wysuwa się ze ściany(po prostu przesunięty, animacja składająca się z 5 kroków), w trakcie tej akcji zarzucana jest pościel i to wszystko :) Troche bardziej skomplikowany jest dywan obstawiam kości
Napisano 28 Grudzień 201410 l Tamyl91 napisał: DragonLightning, a gdzie tam, toż to zwykły Bend ten dywan. Ach .. racja :) Ja głupi bym koścmi kombinował ...