harseisis Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Przyszłość, zanieczyszczenie takie, że szkoda gadać, temperatura rekordowa, oceany wyparowały, takie tam. Ludzie postanowili w końcu zrobić coś rozsądnego i opuścić niezdatną do życia Ziemię. Zacząć wszystko od nowa. Nazwali to PROJEKT EXODUS. Po zakończeniu projektu na Ziemi nie pozostanie ani jeden człowiek. Alaska jest już ostatnim kosmodromem, z którego odlatują ziemianie... Jednak nasz bohater, dajmy na to Edek, z pewnych powodów został tytułowym ostatnim człowiekiem na ziemi. Dlaczego? Pozostawiam to wyobraźni odbiorców. oto szkic
harseisis Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisy są po angielsku bo się nie łudzę, że na ostatnim kosmodromie będą w jakimś innym języku... kolorki, ale to jeszcze będzie solidnie pozmieniane:
harseisis Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 widzę, że nikt nie komentuje. trudno. pogadam sam ze sobą. -daje dokładniejszy szkic -dzięki, jest bardzo fajny -mógłbyś jednak coś zrobić po lewej u góry -koles jest za mały -dzieki za komentarze, poprawie co sie da
SCORPI Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 nie kierując się dwoma wczesniejszymi obrazkami to fajowe, tylko bym rdzil kadr prostokątny pionowy ale cos jednak przyblizonego do kwadratu jak u ciebie
harseisis Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 to sobie zapublikuje kolejne kroki. a jak nie chcecie komentowac to wasza strata...
SCORPI Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 no jest ładniej, gdybys tak odrazu zaczol to by wiecej osob kometnowalo, pracuj dalej bo to dopiero poczatek jak widac. dobranoc wszystkim
leander Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 najbardziej mi sie drugi szkic na razie podoba, ale ten ostatni etap tez fajny. Odbicia i zachodzace slonce wywoluja refleksyjny klimat. Zanmim wykonczysz tlo moze juz rzuc tam pojazdy i ludzia. Swoja droga mialem podobny pomysl na "ostatniego czlowieka".
dzudzu Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 scorpi mial chyba racje z tym kadrem .. kwadratiwy tez mi nie podchodzi, prostokatny chyba bylby lepszy.
little-ninja Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 napewno nadal by dynamizmu, ale mi kwadrat pasuje bo tu dynamizm nie jest konieczny tak na moje oko ;) poz
harseisis Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 Zamysł był taki, że koleś w ogóle sie pogubił i najspokojniej w świecie zapina rozporek. A za nim te statki się podnoszą i odlatują. Tu raczej miał być spokój niż dynamizm. Chociaż koncepcja przeklinającego kolesia wybiegającego z kibla też mi sie podoba. hmm a. i te statki coś małe wyszły, poprawie to jakos
little-ninja Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 heh to samo powiedzialem na gg do dzudzu o tym spokoju ... oki pykaj dalej chlopie ;) poz
dzudzu Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 hehe, to dobrze ze nie umiescilem nastepnej propzycji, a juz przygotowywalem panorama ktory by az tryskal dynamizmem (z powiewajaca rolka papieru toaletoewgo wlacznie :) //dobrze ze mnie ninja zreflektowal :) jesli chodzi o spokoj to ok, dla mnie pasuje; to czego sie czepialem to format rysunku; kwadrat wydaje mi sie strasznie duszny jak na ilustracje, wiec tak mi jakos nie pasuje; ale sam juz nie wiem ... moze to sprzyja spokojowi :) ciekawym jak to wyjdzie. yo
harseisis Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 zrobiłem chłopka, ale chyba jakiś dziwny jest. no nic.
harseisis Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 te statki mają być takie wielgachne, ale nie jestem pewny jak to osiągnąć. co myślicie o takim czymś? tylko tak śmiesznie trochę krzywo startują...
harseisis Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 no i co ja mam zrobić? wszystkich nie zadowolę... :)
misiekhc Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 zadowol siebie, tym co wymyslisz kierujac sie uwagami innych...
Gość TomiFpL Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Te kolory sa Super :) na czym to robiles powiedz prosze :) na jakim programie :)
SCORPI Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 ale mogbys zrobic takeigo jednego bliżej wiekszeg to by tak monumętalnie wyglądało :) jakbys tez w oddali troche dal i dodal glebie koloru to bylo by fajnie :)
harseisis Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Napisano 29 Wrzesień 2004 TomiFpL: to jest photoshop i pentagram OPen XXL SCORPI : a co masz na myśli przez zwiększenie głębi koloru? nasycenie, dodatkowe barwy czy co takiego? mów prostymi terminami :D Nie wiem czy to tak ma być, w sumie to raczej przekoloruję te statki na bardziej szaro. Troche pomieszałem i taki dodge+burn wyszedł z tego..
harseisis Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Napisano 29 Wrzesień 2004 teraz to wygląda tak troche szczegółów dorobiłem. nie używałem żadnych zdjęć, a chyba powinienem. dym wygląda tak ( - jakość jpega). jakiś się taki gumowy zrobił... statek drugi statek tyle.
harseisis Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 łupdejt.wywaliłem słońce bo światło mi chyba wyszło z góry i tyłu. to chyba nie tak powinno się tworzyć, ale cóż...
harseisis Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 to zadam pytanie do profesjonalistów: który? może macie jakieś inne sugestie co do chmur i nieba?
smart Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 to teraz kilka słów od bystrego profesjonalesty ;) 1 i 3 dla mnie ok. ratuj cień filaru,bo jak dla mnie to jest tam za dużo szarości
harseisis Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 daje zooma. to jest 50% size. czuje się jakbym się bawił w pixelarta czasami.
Rekomendowane odpowiedzi