Napisano 27 Wrzesień 200420 l Przyszłość, zanieczyszczenie takie, że szkoda gadać, temperatura rekordowa, oceany wyparowały, takie tam. Ludzie postanowili w końcu zrobić coś rozsądnego i opuścić niezdatną do życia Ziemię. Zacząć wszystko od nowa. Nazwali to PROJEKT EXODUS. Po zakończeniu projektu na Ziemi nie pozostanie ani jeden człowiek. Alaska jest już ostatnim kosmodromem, z którego odlatują ziemianie... Jednak nasz bohater, dajmy na to Edek, z pewnych powodów został tytułowym ostatnim człowiekiem na ziemi. Dlaczego? Pozostawiam to wyobraźni odbiorców. oto szkic
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Napisy są po angielsku bo się nie łudzę, że na ostatnim kosmodromie będą w jakimś innym języku... kolorki, ale to jeszcze będzie solidnie pozmieniane:
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor widzę, że nikt nie komentuje. trudno. pogadam sam ze sobą. -daje dokładniejszy szkic -dzięki, jest bardzo fajny -mógłbyś jednak coś zrobić po lewej u góry -koles jest za mały -dzieki za komentarze, poprawie co sie da
Napisano 27 Wrzesień 200420 l nie kierując się dwoma wczesniejszymi obrazkami to fajowe, tylko bym rdzil kadr prostokątny pionowy ale cos jednak przyblizonego do kwadratu jak u ciebie
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor to sobie zapublikuje kolejne kroki. a jak nie chcecie komentowac to wasza strata...
Napisano 27 Wrzesień 200420 l no jest ładniej, gdybys tak odrazu zaczol to by wiecej osob kometnowalo, pracuj dalej bo to dopiero poczatek jak widac. dobranoc wszystkim
Napisano 27 Wrzesień 200420 l najbardziej mi sie drugi szkic na razie podoba, ale ten ostatni etap tez fajny. Odbicia i zachodzace slonce wywoluja refleksyjny klimat. Zanmim wykonczysz tlo moze juz rzuc tam pojazdy i ludzia. Swoja droga mialem podobny pomysl na "ostatniego czlowieka".
Napisano 27 Wrzesień 200420 l scorpi mial chyba racje z tym kadrem .. kwadratiwy tez mi nie podchodzi, prostokatny chyba bylby lepszy.
Napisano 27 Wrzesień 200420 l napewno nadal by dynamizmu, ale mi kwadrat pasuje bo tu dynamizm nie jest konieczny tak na moje oko ;) poz
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor Zamysł był taki, że koleś w ogóle sie pogubił i najspokojniej w świecie zapina rozporek. A za nim te statki się podnoszą i odlatują. Tu raczej miał być spokój niż dynamizm. Chociaż koncepcja przeklinającego kolesia wybiegającego z kibla też mi sie podoba. hmm a. i te statki coś małe wyszły, poprawie to jakos
Napisano 28 Wrzesień 200420 l heh to samo powiedzialem na gg do dzudzu o tym spokoju ... oki pykaj dalej chlopie ;) poz
Napisano 28 Wrzesień 200420 l hehe, to dobrze ze nie umiescilem nastepnej propzycji, a juz przygotowywalem panorama ktory by az tryskal dynamizmem (z powiewajaca rolka papieru toaletoewgo wlacznie :) //dobrze ze mnie ninja zreflektowal :) jesli chodzi o spokoj to ok, dla mnie pasuje; to czego sie czepialem to format rysunku; kwadrat wydaje mi sie strasznie duszny jak na ilustracje, wiec tak mi jakos nie pasuje; ale sam juz nie wiem ... moze to sprzyja spokojowi :) ciekawym jak to wyjdzie. yo
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor te statki mają być takie wielgachne, ale nie jestem pewny jak to osiągnąć. co myślicie o takim czymś? tylko tak śmiesznie trochę krzywo startują...
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Te kolory sa Super :) na czym to robiles powiedz prosze :) na jakim programie :)
Napisano 28 Wrzesień 200420 l ale mogbys zrobic takeigo jednego bliżej wiekszeg to by tak monumętalnie wyglądało :) jakbys tez w oddali troche dal i dodal glebie koloru to bylo by fajnie :)
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Autor TomiFpL: to jest photoshop i pentagram OPen XXL SCORPI : a co masz na myśli przez zwiększenie głębi koloru? nasycenie, dodatkowe barwy czy co takiego? mów prostymi terminami :D Nie wiem czy to tak ma być, w sumie to raczej przekoloruję te statki na bardziej szaro. Troche pomieszałem i taki dodge+burn wyszedł z tego..
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Autor teraz to wygląda tak troche szczegółów dorobiłem. nie używałem żadnych zdjęć, a chyba powinienem. dym wygląda tak ( - jakość jpega). jakiś się taki gumowy zrobił... statek drugi statek tyle.
Napisano 30 Wrzesień 200420 l Autor łupdejt.wywaliłem słońce bo światło mi chyba wyszło z góry i tyłu. to chyba nie tak powinno się tworzyć, ale cóż...
Napisano 30 Wrzesień 200420 l Autor to zadam pytanie do profesjonalistów: który? może macie jakieś inne sugestie co do chmur i nieba?
Napisano 30 Wrzesień 200420 l to teraz kilka słów od bystrego profesjonalesty ;) 1 i 3 dla mnie ok. ratuj cień filaru,bo jak dla mnie to jest tam za dużo szarości
Napisano 2 Październik 200420 l Autor daje zooma. to jest 50% size. czuje się jakbym się bawił w pixelarta czasami.