Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przyszłość, zanieczyszczenie takie, że szkoda gadać, temperatura rekordowa, oceany wyparowały, takie tam. Ludzie postanowili w końcu zrobić coś rozsądnego i opuścić niezdatną do życia Ziemię. Zacząć wszystko od nowa. Nazwali to PROJEKT EXODUS. Po zakończeniu projektu na Ziemi nie pozostanie ani jeden człowiek. Alaska jest już ostatnim kosmodromem, z którego odlatują ziemianie...

Jednak nasz bohater, dajmy na to Edek, z pewnych powodów został tytułowym ostatnim człowiekiem na ziemi. Dlaczego? Pozostawiam to wyobraźni odbiorców.

oto szkic

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Napisy są po angielsku bo się nie łudzę, że na ostatnim kosmodromie będą w jakimś innym języku...

kolorki, ale to jeszcze będzie solidnie pozmieniane:

Napisano
  • Autor

widzę, że nikt nie komentuje. trudno. pogadam sam ze sobą.

-daje dokładniejszy szkic

-dzięki, jest bardzo fajny

-mógłbyś jednak coś zrobić po lewej u góry

-koles jest za mały

-dzieki za komentarze, poprawie co sie da

Napisano

nie kierując się dwoma wczesniejszymi obrazkami to fajowe, tylko bym rdzil kadr prostokątny pionowy ale cos jednak przyblizonego do kwadratu jak u ciebie

Napisano
  • Autor

to sobie zapublikuje kolejne kroki. a jak nie chcecie komentowac to wasza strata...

Napisano

no jest ładniej, gdybys tak odrazu zaczol to by wiecej osob kometnowalo, pracuj dalej bo to dopiero poczatek jak widac. dobranoc wszystkim

Napisano

najbardziej mi sie drugi szkic na razie podoba, ale ten ostatni etap tez fajny. Odbicia i zachodzace slonce wywoluja refleksyjny klimat. Zanmim wykonczysz tlo moze juz rzuc tam pojazdy i ludzia. Swoja droga mialem podobny pomysl na "ostatniego czlowieka".

Napisano

scorpi mial chyba racje z tym kadrem .. kwadratiwy tez mi nie podchodzi, prostokatny chyba bylby lepszy.

Napisano
  • Autor

Zamysł był taki, że koleś w ogóle sie pogubił i najspokojniej w świecie zapina rozporek. A za nim te statki się podnoszą i odlatują. Tu raczej miał być spokój niż dynamizm.

Chociaż koncepcja przeklinającego kolesia wybiegającego z kibla też mi sie podoba. hmm

a. i te statki coś małe wyszły, poprawie to jakos

Napisano

hehe, to dobrze ze nie umiescilem nastepnej propzycji, a juz przygotowywalem panorama ktory by az tryskal dynamizmem (z powiewajaca rolka papieru toaletoewgo wlacznie :)

//dobrze ze mnie ninja zreflektowal :)

jesli chodzi o spokoj to ok, dla mnie pasuje; to czego sie czepialem to format rysunku; kwadrat wydaje mi sie strasznie duszny jak na ilustracje, wiec tak mi jakos nie pasuje; ale sam juz nie wiem ... moze to sprzyja spokojowi :)

ciekawym jak to wyjdzie.

yo

Napisano
  • Autor

te statki mają być takie wielgachne, ale nie jestem pewny jak to osiągnąć. co myślicie o takim czymś? tylko tak śmiesznie trochę krzywo startują...

Napisano

Te kolory sa Super :) na czym to robiles powiedz prosze :) na jakim programie :)

Napisano

ale mogbys zrobic takeigo jednego bliżej wiekszeg to by tak monumętalnie wyglądało :) jakbys tez w oddali troche dal i dodal glebie koloru to bylo by fajnie :)

Napisano
  • Autor

TomiFpL: to jest photoshop i pentagram OPen XXL

SCORPI : a co masz na myśli przez zwiększenie głębi koloru? nasycenie, dodatkowe barwy czy co takiego? mów prostymi terminami :D

Nie wiem czy to tak ma być, w sumie to raczej przekoloruję te statki na bardziej szaro. Troche pomieszałem i taki dodge+burn wyszedł z tego..

Napisano
  • Autor

teraz to wygląda tak

10.jpg

troche szczegółów dorobiłem. nie używałem żadnych zdjęć, a chyba powinienem. dym wygląda tak ( - jakość jpega). jakiś się taki gumowy zrobił...

c.jpg

statek

b.jpg

drugi statek

a.jpg

tyle.

Napisano
  • Autor

łupdejt.wywaliłem słońce bo światło mi chyba wyszło z góry i tyłu. to chyba nie tak powinno się tworzyć, ale cóż...

Napisano
  • Autor

to zadam pytanie do profesjonalistów: który?

1a.jpg1b.jpg

1c.jpg1d.jpg

może macie jakieś inne sugestie co do chmur i nieba?

Napisano

to teraz kilka słów od bystrego profesjonalesty ;)

1 i 3 dla mnie ok.

ratuj cień filaru,bo jak dla mnie to jest tam za dużo szarości

Napisano
  • Autor

daje zooma. to jest 50% size. czuje się jakbym się bawił w pixelarta czasami.

2b.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności