maciek.m Napisano 30 Styczeń 2015 Share Napisano 30 Styczeń 2015 Witam, po dość długim czasie mogę zaprezentować prototypowe wnętrze Arrinery. Model wnętrza tworzyłem na bieżąco w siedzibie firmy. Razem z głównym projektantem wielokrotnie testowaliśmy różne rozwiązania stylistyczne. Do dyspozycji miałem wnętrze z gliny skali 1:1 w którym wielokrotnie siedzieliśmy długie minuty. Cały proces był wspierany przez inżynierów którzy udostępniali nowe projekty ramy oraz rozmieszczenie innych podzespołów które w wielu miejscach warunkowały ułożenie elementów wnętrza. Po długim procesie budowy wnętrza w 3d, mogłem w końcu je dopieścić i oteksturować. Efekt prac poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wydro Napisano 30 Styczeń 2015 Share Napisano 30 Styczeń 2015 Wizki spoko, choć materiały mogły by być lepsze."Puste" lusterko bez żadnego odbicia tyłu auta psuje odbiór wraz z tą okropną flarą... Środek też nie ujmuje stylizacją (ale to już wina projektantów) jest strasznie sterylnie.. jak w volkswagenach. Z zaciekawieniem przyglądam się kolejnym informacjom o tym aucie więc kibicuje by cały projekt zakończył się komercyjnym sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Luty 2015 Share Napisano 20 Luty 2015 Fajne rendery i dobry modeling, chociaż sam design wnętrza, mimo, że nie jest zły, to jednak nie porywa, trochę monotonny, zwłaszcza w tak ciemnej kolorystyce. Możesz napisać ile czasu zajmuje taki projekt? Mam na myśli okres szkiców i konceptów, wstępne przenoszenie do 3d, zmiany, poprawki, przygotowanie modelu do renderów, ciekaw jestem bardzo czy to kwestia kilku miesięcy czy może roku albo i więcej. Pozdrawiam. P.S.Jest szansa na jakieś nowe logo Arrinery czy to z kratką "transparency" w tle to wersja ostateczna? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 23 Luty 2015 Autor Share Napisano 23 Luty 2015 Jakub Wydro zgadzam sie materialy moglyby byc lepsze ale nie bylo na to niestety czasu. a pozniej nie chcialo mi sie juz poprawiac, bardziej chodzilo mi o pokazanie wnetrza arrinery od tak do wgladu niz celowanie w wysokie oceny. lusterka, hmm tam tylko studio jest wiec za bardzo nie bylo co sie odbijac. Loozack niestety ale nie moge pokazywac nowego logo nie jest jeszcze na tym etapie :) co do wnetrza, bedzie duzo konfiguracji kolorystczynych rowniez jasnych, wiec wtedy moze bedzie mniej monotonnie. Co do samego powstawania wnetrza i czasu to nie jest taka prosta odpowiedz. bo niestety to nie jest znana marka z 100 projektanow i inżynierów. Jest jeden projektant ktory musi wszystko ogarniac i ma tez inne obowiazki poza projektowaniem wiec wszystko idzie wolniej. ale od szkicow do tego co pokazalem to spokojnie ponad rok. najpierw oczywiscie szkice, potem bryla wnetrza w malej skali i na niej poprawki. potem powstalo wnetrze z gliny 1:1 i na nim trwaly dalsze prace. nastepnie wnetrze bylo zeskanowane do 3d. Wtedy ja zbudowalem prosta siatke na bazie skanu i wtedy zaczely sie prawdziwe poprawki, dopasowywanie plaszczyzn i wymiarow do ramy i innych podzespolow, ciagle chodzenie do modelu glinianego i porownywanie oraz tlumaczenie co mozna zmiec. Czy podlokietnik ok czy siega sie do guzikow czy kierownica nie zaslania zegarow itd. Po tym wszystkim dodanie detalu i zageszczenie siatki ( i tak kilka razy bo jednak pozniej wychodzily pewne sprawy i trzeba bylo zmieniac). materialy i render to tak naprawe ulamek pracy przy tym projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Luty 2015 Share Napisano 23 Luty 2015 Dzięki za odpowiedź odnośnie czasu projektowania, a co do loga to sama informacja, że ostatecznie będzie inne sprawiła, że odetchnąłem z ulgą ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi