Napisano 6 Luty 201510 l Chcę kupić sobie 13" laptop z : Procesor Intel Celeron N2840 2x 2.16 - 2.58 GHz 4 GB pamięci operacyjnej DDR3 ( powiększyć do 8gb) czy ktoś próbował na czymś takim odpalić PS CS6 albo lightrooma ? z tego co czytałem to photoshop nie wykorzystuje wielu rdzeni tylko jeden ( chyba że źle zrozumiałem), czy może jednak lepiej pójść w i5 w cenie do 2 tys z 8gb ramu. Laptop nie będzie moim głównym narzędziem a raczej dodatkowym i nie chciałbym za dużo na niego wydawać. Czy w praktyce podłączanie 13" laptopa do monitora 24" przez kabel hdmi sprawdza się ?
Napisano 5 Kwiecień 20169 l Część laptopów da się w ten sposób połączyć :) ale 13" nawet jak na laptopa podróżnego wydaje mi się być mały. Sama zakupiłam niedawno 15" i wydaje mi się być cały, jednak większy stwarza problemy przy przenoszeniu. Do podstawowego użytkowania sprawdza się Acer E5-573G-37F8 NX.MVMEP.007, teraz Vobis ma na niego fajną przecenę ;) (http://www.vobis.pl/acer-e5-573g-37f8-nx-mvmep-007-2-150317.html)
Napisano 6 Kwiecień 20169 l na podróże niema nic lepszego niż imho mac bok air. albo jakiś odpowiednik jego typu od microsoftu. ew asus. 8-9H na air'u można na chillu wyciagnąć w PS'ie
Napisano 6 Kwiecień 20169 l Mac Book Air to wydatek rzędu 4-5tyś zł, warto dodać :). Celeron N to kupa, procesor oczywiście dobry, ale w tablecie do 400 zł, poza tym zamiast Celerona N2xxx to już lepiej jakiś Pentium np: Pentium 2117U, a nie Celeron N2xxx z 2x gorszym pojedynczym rdzeniem. Zerknąłbym też na używki np: Dell E5420 (matryca 14cali, najlepiej 1600x900) z i5 ew. i7, taniej i5 wystarczy w zupełności! (grafika najmniej Intel HD3000), chodzą po 600-1000zł. Baterie zawsze można kupić nową, podobnie jak dysk SSD. Do podróży idealny i nie trzeba pilnować;). Notabene, zamiast inwestować w jakiś drogi laptop co trzyma 9h, lepiej sobie dokupić odpowiedni powerbank, wyjdzie znacznie taniej.
Napisano 6 Kwiecień 20169 l Lol mac book air to kupa nad kupami, ten procesor tam, do niczego sie nadaje. Ogolnie mozna sie przyzwyczaic do wszystkiego. Ja polecam Surface z i5 albo innego malucha z i5 pod maska.
Napisano 6 Kwiecień 20169 l Lol mac book air to kupa nad kupami, ten procesor tam, do niczego sie nadaje. Ogolnie mozna sie przyzwyczaic do wszystkiego. Ja polecam Surface z i5 albo innego malucha z i5 pod maska. w sumie też tak myślałem ale dziewczyna ma i w sumie powiem ci że styka :) aczkolwiek jakbym sam kupował to też pewnie surface.
Napisano 7 Kwiecień 20169 l Mozna pewnie znalezc cos z lepsza klawiatura czy touch padem - jak ktos uzywa. Ale dotyk sprawdza sie genialnie, szczegolnie wlasnie w podrozach, gdy ma sie pod reka lapka i najdzie ochota pobawienia sie czy pouczenia nowych trickow w sofcie.