natas Napisano 18 Luty 2015 Share Napisano 18 Luty 2015 Chciałem zrobić spodnie przy użyciu garment maker ale po nałożeniu modyfikatora obiekt znika. poprzednio gdy tego próbowałem wszystko działało ok a teraz lipa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lsebastian Napisano 18 Luty 2015 Share Napisano 18 Luty 2015 Spróbuj zrobić Utilites(ikona młotka górny prawy róg)->Reset XForm. O ile dobrze pamiętam to takie rzeczy działy sie czasem też przez to że, były przerwy między vertexami ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 22 Luty 2015 Autor Share Napisano 22 Luty 2015 Zapomniałem o temacie bo problem rozwiązał się sam, po wielu podejściach sam zniknął bez powodu ale dzięki. Teraz dię dziwne rzeczy dzieją przy Skin Wrap. Najiewr wszystko działa a po otwarciu seavu ubranie jest jakoś pokrzywione i oddalone od postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lsebastian Napisano 9 Marzec 2015 Share Napisano 9 Marzec 2015 Miałem nie dawno podobny przypadek, z modyfikatorem cloth. Za każdym razem po otwarciu zapisu, ubranie zachowywało się tak samo jak u ciebie (było nie na miejscu....). Miało to dziwny związek z tym że, brakowało klatki w "simulated", była "wymazana symulacja". Gdy zrobiłem krótka symulację przed zapisem to, po ponownym otwarciu ten błąd już się nie pojawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi