Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć! Zaczynam zabawę z REALFLOW. Narazie dodałem pluginy do maxa żeby importować scenki z Realflow. Mam kilka pytań.

1. Czemu w REALFLOW jak daje jakiś obiekt (wczytany z maxa) i emiter to cząsteczki sie nie odbijają od tego obiektu tylko "przelatują"??

2. Mam przykładowe particles'y, np. wpadające do szklanki, i ładuje do maxa za pomocą dołączonych pluginów. Niestety po renderingu nie widzę "pięknej wody" tylko BIDNY zbior punkcików!! O CO ŁAZI??

To na razie tyle:P

Mam mało czasu na naukę bo trial mija:P

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc:(. Naszczęście do dzisiaj udało mi się samemu jakotako:P zapoznać i nauczyć się korzystania z tege programu/pluginu. Myślę że ta część forum nie ma praktycznie sensu bycia. Może to moje wewnętrzne odczucia po braku odpowiedzi na pytanie ale liczba postów daje do myślenia...... DZIĘKI

Napisano
  • Autor

Hehe dobrze że sam se poradziłem. REAL FLOW jest wypas i tyle!! Tylko że domowy komp pociągnie jedynie nalewanie wody do szklanki:( Chyba że ktoś ma duuuuużo czasu na przeliczanie metaparticles:P

Napisano

dla zainteresowanych symulacją płynów - w nowym Magazynie 3d jest spory artykuł na ten temat :)