Pawkiller Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Cześć! Zaczynam zabawę z REALFLOW. Narazie dodałem pluginy do maxa żeby importować scenki z Realflow. Mam kilka pytań. 1. Czemu w REALFLOW jak daje jakiś obiekt (wczytany z maxa) i emiter to cząsteczki sie nie odbijają od tego obiektu tylko "przelatują"?? 2. Mam przykładowe particles'y, np. wpadające do szklanki, i ładuje do maxa za pomocą dołączonych pluginów. Niestety po renderingu nie widzę "pięknej wody" tylko BIDNY zbior punkcików!! O CO ŁAZI?? To na razie tyle:P Mam mało czasu na naukę bo trial mija:P
Pawkiller Napisano 12 Październik 2004 Autor Napisano 12 Październik 2004 Dzięki za pomoc:(. Naszczęście do dzisiaj udało mi się samemu jakotako:P zapoznać i nauczyć się korzystania z tege programu/pluginu. Myślę że ta część forum nie ma praktycznie sensu bycia. Może to moje wewnętrzne odczucia po braku odpowiedzi na pytanie ale liczba postów daje do myślenia...... DZIĘKI
Pawkiller Napisano 13 Październik 2004 Autor Napisano 13 Październik 2004 Hehe dobrze że sam se poradziłem. REAL FLOW jest wypas i tyle!! Tylko że domowy komp pociągnie jedynie nalewanie wody do szklanki:( Chyba że ktoś ma duuuuużo czasu na przeliczanie metaparticles:P
Piotr Dobosz Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 skad sie uczyles? masz jakies tutki? pozdrawiam
Vorek Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 dla zainteresowanych symulacją płynów - w nowym Magazynie 3d jest spory artykuł na ten temat :)
MF Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 http://www.nextlimit.com/html/vid_tutos.htm http://www.nextlimit.com/html/htm_tutos.htm pozdrawiam
Piotr Dobosz Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 dzieki:) zalwaliste te tutki :)
Rekomendowane odpowiedzi