Napisano 19 Marzec 201510 l Nie mogę nigdzie znaleźć definicji tego terminu. Jestem początkujący jeśli chodzi o przygodę z 3D. Gdzieś natrafiłem na termin Retopologii. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i mógł napisać mi definicję tego terminu? Pozdrawiam
Napisano 19 Marzec 201510 l The process of rebuilding your model for use in a game or animation environment. Google + 10sekund wolnego czasu pozwoliły mi to znaleźć.
Napisano 19 Marzec 201510 l Autor Czyli np zamienianie wymodelowanego modelu w Zbrushu lub MudBoxie na poligony? Przepraszam ale jestem totalnym świeżakiem dlatego staram sobie tłumaczyć wszystko jak 5-o latkowi.
Napisano 19 Marzec 201510 l Uwierz mi, google bedzie Twoim przyjacielem. W skrócie bierzesz model z np. Zbrusha, ktory zazwyczaj ma miliony poligonow i na jego podstawie budujesz lowpoly model. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, mozesz zrobisz lowpoly model np. w Mayi/3ds max i wrzucic go do Zbrusha by zrobic highpoly.
Napisano 19 Marzec 201510 l Autor No i dziękuję bardzo. Chciałem się po prostu upewnić czy dobrze to rozumiem.