Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pierwsza moja bitwa, mam nadzieje ze znajde czas na jej skonczenie. Dopiero siadam ale mam nadzieje zrobic dzis caly setup postaci wraz z mapowaniem, tak aby od jutra siasc i animowac. Nad scenariuszem zastanawiam sie jeszcze.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Mapowanie mam juz za soba. Teraz siadam do riga-tu bedzie troszke dluzej ale mam nadzieje ze sie dzis wyrobie.

Napisano

Jakim sposobem mapujesz? Jak dla mnie, dziwny sposób.

Napisano

dziwny dla mnie (ponieważ nigdy takiego nie widziałem).

Może wyjaśnisz jak to robisz?

Napisano
  • Autor

Dziele model na płaty""-elementy ktore beda dobrze sie mapowaly jakims trybem mapowania(cylinder, kula, plaszczyzna)-nastepnie nadaje odpowiednie mapowania a na koniec narzucam relax by uniknac znieksztalcen texturki. Wszystkie te opieracje robie na polowie modelu, po zakonczeniu robie symetrie i mam caly model zmapowany. Ten model mapowalem ok 40 minut.

Napisano
  • Autor

Ok i jest juz wtepny rig. Musze teraz troszke go podkrecic oraz dodac/ zmienic troszke obiektow kontrolnych i bedzie git. Animcji twarzy na razie nie ruszam gdyz nie wiem nawet czy animka ktora zrobie bedzie warta pokazania a szkoda tracic czas na szejpy i rig twarzy.

Napisano

sorki, musiałem po prostu poczekać aż graficzka się wgra, wszystko ok, model na razie prezentuje się jak na moje oko bezbłędnie, pozdro i powodzenia

Napisano

A ja jestem ciekaw co sie stanie jak podniesie rece o gory nad glowe.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności