Misiekk Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Pierwsza moja bitwa, mam nadzieje ze znajde czas na jej skonczenie. Dopiero siadam ale mam nadzieje zrobic dzis caly setup postaci wraz z mapowaniem, tak aby od jutra siasc i animowac. Nad scenariuszem zastanawiam sie jeszcze.
Misiekk Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Mapowanie mam juz za soba. Teraz siadam do riga-tu bedzie troszke dluzej ale mam nadzieje ze sie dzis wyrobie.
F/X Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Jakim sposobem mapujesz? Jak dla mnie, dziwny sposób.
Misiekk Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Co rozumiesz za sposob mapowania ??? I dlaczego dziwny ???
F/X Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 dziwny dla mnie (ponieważ nigdy takiego nie widziałem). Może wyjaśnisz jak to robisz?
Misiekk Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Dziele model na płaty""-elementy ktore beda dobrze sie mapowaly jakims trybem mapowania(cylinder, kula, plaszczyzna)-nastepnie nadaje odpowiednie mapowania a na koniec narzucam relax by uniknac znieksztalcen texturki. Wszystkie te opieracje robie na polowie modelu, po zakonczeniu robie symetrie i mam caly model zmapowany. Ten model mapowalem ok 40 minut.
Misiekk Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Ok i jest juz wtepny rig. Musze teraz troszke go podkrecic oraz dodac/ zmienic troszke obiektow kontrolnych i bedzie git. Animcji twarzy na razie nie ruszam gdyz nie wiem nawet czy animka ktora zrobie bedzie warta pokazania a szkoda tracic czas na szejpy i rig twarzy.
lpshinoda Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 tylko szkoda że nie widać tych ostatnich update'ów, podro i powodzenia
lpshinoda Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 sorki, musiałem po prostu poczekać aż graficzka się wgra, wszystko ok, model na razie prezentuje się jak na moje oko bezbłędnie, pozdro i powodzenia
Ka21k Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 A ja jestem ciekaw co sie stanie jak podniesie rece o gory nad glowe.
Rekomendowane odpowiedzi